Υποδομές και αμάχους χτυπούν οι ρωσικές δυνάμεις – «Ένταξη Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ θα οδηγήσει σε Γ’ παγκόσμιο πόλεμο» (video)

Array

Συνεχίζει ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν το σφυροκόπημα στην Ουκρανία, με συνεχείς βομβιστικές επιθέσεις, με το τελευταίο σφοδρό χτύπημα των Ρώσων να είναι στην περιοχή Μικολάιβ.

Στο μεταξύ, οι χώρες – μέλη του ΝΑΤΟ συμφώνησαν να παραδώσουν όπλα προηγμένης τεχνολογίας για να ενισχύσουν την αεράμυνα της Ουκρανίας.

Την ίδια ώρα 14 μέλη του ΝΑΤΟ ζητούν από κοινού να ενισχυθεί και η αεράμυνα της Ευρώπης.

Ο πρόεδρος της της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζητά επιπλέον βοήθεια για αεράμυνα, αίτημα που δέχτηκε το ΝΑΤΟ κατά τη συνεδρίαση των υπουργών Άμυνας στις Βρυξέλλες.

«Συμφωνώ μαζί σας ότι θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ουκρανία για όσο χρειαστεί» επισήμανε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Οστίν.

Με τη Φιλανδία να παίρνει μέρος στη Σύνοδο, αλλά και στη συμφωνία για βοήθεια στην Ουκρανική αεράμυνα, ο αναπληρωτής γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας θυμίζει ότι ενδεχόμενη ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ θα οδηγούσε σε τρίτο Παγκόσμιο.

Παρά τις απειλές, η Δύση ξορκίζει το ενδεχόμενο χρήσης πυρηνικών από το Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο Μπορέλ τόνισε ότι κάτι τέτοιο θα σήμαινε αφανισμό και του Ρωσικού στρατού, ενώ ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτεμπεργκ κάλεσε τη Ρωσία να μην περάσει αυτή την κόκκινη γραμμή.

«Θα είχε σοβαρές συνέπειες για τη Ρωσία η χρήση πυρηνικών όπλων, οποιονδήποτε πυρηνικών όπλων, ενάντια στην Ουκρανία» σημειώνει ο τελευταίος.

Την ανάγκη για διαπραγματεύσεις επανέλαβε ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν, υπογραμμίζοντας: «Κάποια στιγμή, θα χρειαστεί να γίνουν διαπραγματεύσεις».

«Αυτή τη στιγμή, είναι αδύνατο να έχουμε διπλωματική σχέση με την Ρωσία» λέει ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Ο πόλεμος κατά της Ουκρανίας είναι μέρος μίας μεγαλύτερης σταυροφορίας έναντι της φιλελεύθερης δημοκρατίας» τονίζει καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς.

Πάντως, ο διοικητής της Χερσώνας που είναι διορισμένος από τη Μόσχα κάλεσε τους κατοίκους της περιοχής να φύγουν, προϊδεάζοντας για επικείμενη αντεπίθεση της Ρωσίας.

Κλιμάκωση του πολέμου μετά την έκρηξη της γέφυρας της Κριμαίας – Η ΕΡΤ στο Κίεβο

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η απεσταλμένη της ΕΡΤ στο Κίεβο, Ευτυχία Πενταράκη, οι Ρώσοι χτυπούν ακόμα και στο κέντρο της πρωτεύουσας, με τον πόλεμο να κλιμακώνεται μετά την έκρηξη της γέφυρας της Κριμαίας.

Για τρίτη μέρα, συνεχίζουν να ηχούν οι σειρήνες, με τους πολίτες να σπεύδουν στα καταφύγια. Φόβοι υπάρχουν για πιθανό επικείμενο μεγάλο χτύπημα, ενόψει της «Γιορτής του Υπερασπιστή» στη χώρα.

Επιμέλεια: Κλειώ Νικολάου 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος