Βρετανία-κορονοϊός: Στο 3-6% ο ημερήσιος ρυθμός αύξησης των μολύνσεων στην Αγγλία

Από 3% έως 6% εκτιμάται ο ημερήσιος ρυθμός αύξησης των μολύνσεων Covid-19 στην Αγγλία, όπου σαρρώνει η παραλλαγή Όμικρον. Και ενώ τα νοσοκομεία του Λονδίνου ενισχύονται με στρατιωτικούς γιατρούς, ο Βρετανός υπουργός Υγείας Σατζίντ Τζάβιντ προειδοποιεί ότι θα είναι δύσκολες οι επόμενες εβδομάδες για το σύστημα υγείας στην Αγγλία, καθώς περισσότεροι ηλικιωμένοι νοσούν από Covid-19 και οι νοσηλείες αυξάνονται.

Σαράντα στρατιωτικοί γιατροί και 160 μέλη προσωπικού γενικών υπηρεσιών θα ενισχύσουν τα νοσοκομεία του Λονδίνου για τις επόμενες τρεις εβδομάδες, ενώ περίπου 150 στρατιώτες θα αναλάβουν άμεσα θέσεις στην υπηρεσία ασθενοφόρων.

Τα νοσοκομεία στο Λονδίνο έχουν πληγεί τον τελευταίο μήνα από τις απουσίες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, ενώ συνολικά νοσηλεύονται 4.000 ασθενείς με κορονοϊό από 1.100 ασθενείς στις αρχές Δεκεμβρίου.

Ασφυκτική πίεση δέχεται ένα στα 8 νοσοκομεία της Αγγλίας, με περισσότερους από 80.000 υγειονομικούς να απουσιάζουν από τα καθήκοντά τους λόγω ασθένειας.

Σε 178.250 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορονοϊού στη Βρετανία, που ανακοίνωσαν οι αρμόδιες αρχές την Παρασκευή. Από επιπλοκές της Covid-19 έχασαν τη ζωή τους 229 άνθρωποι το τελευταίο 24ωρο.

Στην Αγγλία, θετικοί στον κορονοϊό ήταν 3,7 εκατομμύρια άνθρωποι (5,8% του πληθυσμού) έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021, σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας.

Πηγές: Reuters, ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος