Βενεζουέλα: Συνελήφθη κατηγορούμενος για συμμετοχή στη δολοφονία Παραγουανού εισαγγελέα

Array

Ο υπουργός Εσωτερικών της Βενεζουέλας δήλωσε την Πέμπτη 22/12, ότι πολίτης της Βενεζουέλας συνελήφθη σε μια περιοχή στο ανατολικό Καράκας και κατηγορείται για συμμετοχή στη δολοφονία του Παραγουανού εισαγγελέα Marcelo Pecci τον περασμένο Μάιο στην Κολομβία.

Ο Γκάμπριελ Σαλίνας Μεντόζα συνελήφθη την Τρίτη όταν ταξίδευε με αυτοκίνητο σε έναν ανατολικό τομέα της πρωτεύουσας της Βενεζουέλας. Κρατήθηκε σε σημείο ελέγχου της αστυνομίας  και κατά τον έλεγχο των δεδομένων του, επαληθεύτηκε ότι υπήρχε έγκυρο διεθνές ένταλμα σύλληψης.

«Αυτό το άτομο ζητείται από την Εισαγγελία της Κολομβίας για τη δολοφονία του εισαγγελέα της Παραγουάης Pecci», δήλωσε ο υπουργός Remigio Ceballos σε δήλωση που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση. Πρόσθεσε ότι θα δικαστεί στη χώρα.

Ο εισαγγελέας Πέτσι, 45 ετών, σκοτώθηκε τον Μάιο από ένοπλο σε παραλία στο νησί Μπαρού, απέναντι από την κολομβιανή πόλη Καρθαγένη, όπου έκανε διακοπές με τη σύζυγό του μετά τον γάμο τους, Παραγουανή δημοσιογράφο Κλαούντια Αγκιλέρα.

Σύμφωνα με τον υπουργό, ο Σαλίνας Μεντόζα οδηγούσε το τζετ σκι με το οποίο ο δράστης πλησίασε στην παραλία και πυροβόλησε τον εισαγγελέα.

Πηγή: Reuters

Μετάφραση Αθανάσιος Ρούντος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος