Β. Ζελένσκι στην καναδική βουλή: Πόσοι πύραυλοι κρουζ πρέπει να πέσουν για να κλείσετε τον εναέριο χώρο;

Ο Πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό ξεκίνησε την κοινοβουλευτική συνεδρίαση με ομιλία του προς τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι. «Στον Καναδά, μας αρέσει να στηρίζουμε τα αουτσάιντερ», είπε. «Πιστεύουμε ότι όταν κάτι είναι σωστό, πάντα θα υπερισχύει, ανεξάρτητα από το μέγεθος του αντιπάλου».

«Βολοντίμιρ, τα χρόνια που σε γνωρίζω, πάντα σε θεωρούσα ως πρωταθλητή της δημοκρατίας», συνέχισε. «Και τώρα, οι δημοκρατίες σε όλο τον κόσμο είναι τυχερές που σε έχουν ως πρωταθλητή». «Η κατάφωρη περιφρόνηση του Βλαντίμιρ Πούτιν για την ανθρώπινη ζωή είναι απαράδεκτη», είπε επίσης ο Καναδός πρωθυπουργός στο κοινοβούλιο.

Στη συνέχεια ο Ζελένσκι μίλησε στο καναδικό κοινοβούλιο. «Φαντάζεστε πώς θα ήταν αν λαμβάνετε καθημερινά μηνύματα σχετικά με τον αριθμό των θυμάτων, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών;» ρώτησε τον πρωθυπουργό. «Οι Ρώσοι έχουν ήδη σκοτώσει 97 παιδιά βομβαρδίζοντας σχολεία, νοσοκομεία, σπίτια» κατά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, είπε ο Ζελένσκι στους Καναδούς νομοθέτες.

«Μπορείτε να φανταστείτε τον διάσημο πύργο CN στο Τορόντο να τον χτυπούν ρωσικές βόμβες; Δεν το εύχομαι αυτό σε κανέναν» πρόσθεσε και σημείωσε ότι ο Καναδάς υπήρξε ένας «αξιόπιστος» εταίρος. «Δεν ζητάμε πολλά, ζητάμε υποστήριξη», συνέχισε. «Ο Καναδάς ηγείται αυτών των προσπαθειών και ελπίζω ότι και άλλες χώρες θα ακολουθήσουν το παράδειγμά της».

«Κλείστε τον εναέριο χώρο παρακαλώ για να σταματήσετε τους βομβαρδισμούςΠόσοι άλλοι πύραυλοι κρουζ πρέπει να πέσουν στις πόλεις μας μέχρι να το κάνετε αυτό;». «Θέλουμε να ζήσουμε, θέλουμε ειρήνη» πρόσθεσε.

Ο Ζελένσκι είπε ότι η Ρωσία «καταστρέφει τα πάντα». «Βασικά αυτό που προσπαθώ να πω είναι ότι όλοι πρέπει να κάνετε περισσότερα για να σταματήσετε τη Ρωσία. Κάνοντας αυτό και βοηθώντας την Ουκρανία, θα προστατέψετε και την Ευρώπη από τη ρωσική απειλή. Καταστρέφουν τα πάντα».

Αργότερα πρόσθεσε ότι η Ρωσία θέλει να καταστρέψει τους Ουκρανούς.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος