Τρομοκράτες βλέπει και σε Φινλανδία – Σουηδία ο Ερντογάν – Τι είπε στον Γ. Γ. του ΝΑΤΟ

Ενα χρόνο πριν από τις προγραμματισμένες βουλευτικές και προεδρικές εκλογές του Ιουνίου, η εκτίναξη του κόστους ζωής εντείνει τη δυσαρέσκεια των Τούρκων πολιτών, που δίνουν καθημερινή μάχη για την επιβίωση.

Αυτή τη στιγμή τρομοκρατικές οργανώσεις κυκλοφορούν στη Σουηδία και τη Φινλανδία, κρατούν στα χέρια τους αφίσες του αρχηγού τρομοκρατικής οργάνωσης. Το κάνουν αυτό ενώ βρίσκονται υπό την προστασία της σουηδικής αστυνομίας, της φινλανδικής αστυνομίας», δήλωσε ωστόσο ο Ταγίπ Ερντογάν και κατά την επικοινωνία του με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ ενώ η Τουρκία παραμένει αδιάλλακτη στο θέμα ένταξης των δύο σκανδιναβικών χωρών.

Αναλυτές προειδοποιούν ότι η «τακτική αντιπερισπασμού» που ακολουθεί η τουρκική κυβέρνηση στις περιόδους κρίσης αυξάνοντας την ένταση στην εξωτερική πολιτική και στις σχέσεις της με τη Δύση, θα προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερα δεινά στους πολίτες.

«Θα προκαλέσει μεγάλα δεινά στην Τουρκία, η αίσθηση ότι μπορεί να διαχειριστεί την οικονομία μόνο με έναν εικονικό τρόπο, καυγαδίζοντας με τη Δύση και την Ανατολή, με το Διάστημα και με άλλους από εδώ και εκεί», δήλωσε ο οικονομολόγος Ομέρ Γκουντσαβντί.

«Ξεχάσαμε το κρέας»

Κι ενώ δυτικά μέσα ενημέρωσης βλέπουν την αγανάκτηση των πολιτών που δηλώνουν ότι δεν ξέρουν τι να φάνεε όταν ένα κιλό ντομάτες φτάνει στις 30 λίρες, η τουρκική ανεξάρτητη Ομάδα Οικονομικών Ερευνών υποστηρίζει ότι ο πληθωρισμός ξεπέρασε το 160% σε ετήσια βάση.

Ο Τούρκος πρόεδρος ωστόσο, υπεραμύνεται της ανορθόδοξης στρατηγικής του, αποδίδοντας ακόμη και στις διαδηλώσεις του Γκεζί πριν από εννέα χρόνια τη σημερινή κατάσταση.

«Αν οι προδοσίες που ξεκίνησαν με τα γεγονότα του Γκεζί και συνεχίστηκαν η μία μετά την άλλη, με το τρίγωνο του διαβόλου ισοτιμίας, τόκων και πληθωρισμού, και δεν πληρώναμε το βαρύ τίμημα , σήμερα το εθνικό μας εισόδημα θα ήταν ενάμισι τρισεκατομμύριο δολάρια και θα ήμασταν σε μια πολύ διαφορετική κατάσταση.

ΕΡΤ1- Ρεπορτάζ: Ευγενία Μυρίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος