Τουρκικά ΜΜΕ για Ερντογάν: «Θέλουμε τα λεφτά μας πίσω» – Γιατί αναχώρησε εκνευρισμένος από τη Ν. Υόρκη

Ανταπόκριση: Αριάννα Φερεντίνου

Όχι μόνο δεν υπήρξε συνάντηση Μητσοτάκη -Ερντογάν όπως και είχε ξεκαθαρίσει η Αθήνα, αλλά ούτε και επαφή του Τούρκου προέδρου με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν τον οποίο και κατακεραύνωσε, αναχωρώντας φανερά εκνευρισμένος από τη Νέα Υόρκη και τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Όπως είπε ο Ταγίπ Ερντογάν έκανε «κακή αρχή» με τον Τζο Μπάιντεν σε αντίθεση με τους προκατόχους του (Μπους, Ομπάμα και Τραμπ). «Η Τουρκία μπορεί να χτυπήσει κι άλλη πόρτα», είπε ο Ταγίπ Ερντογάν λίγες ημέρες πριν από τις συνομιλίες του με τον Βλαντιμίρ Πούτιν στη Μόσχα κι ενώ δηλώνει ανένδοτος στο ΝΑΤΟ για τους ρωσικούς πυραύλους S -400.

«Πληρώσαμε 1 δισεκατομμύριο 400.000 δολάρια και θέλουμε τα λεπτά μας πίσω, είπε επιπλέον ο Ταγίπ Ερντογάν στη Νέα Υόρκη αναφορικά με τα αμερικανικά F-35 που χαρακτηρίστηκαν μη συμβατά με τους S-400.

Η τουρκική προκλητικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο βρίσκεται ήδη στο επίκεντρο του διπλωματικού μαραθώνιου της Ελλάδας στην έδρα του ΟΗΕ. Η Αθήνα επέδειξε την αποφασιστικότητά της με την ανανέωση της navtex για έρευνες ανατολικά της Κρήτης, ενώ στη Νέα Υόρκη ο Νίκος Δένδιας παρουσίασε στους Ευρωπαίους ομολόγους του χάρτη με τα τουρκικά πολεμικά πλοία που παρανόμως έφτασαν μόλις 10 ναυτικά μίλια από τις ακτές του νησιού.

Η ελληνική κυβέρνηση δεν έκρυψε την ενόχλησή της για την παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου στα εγκαίνια του λεγόμενου «Σπιτιού της Τουρκίας», του ουρανοξύστη 36 ορόφων.

Στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου συναντήθηκε πάντως με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος