Στη Νέα Υόρκη ο Ταγίπ Ερντογάν για τα εγκαίνια στο «Σπίτι της Τουρκίας» (video)

Το «Σπίτι της Τουρκίας» στη Νέα Υόρκη εγκαινίασε ο Ταγίπ Ερντογάν, παρουσία και του Αρχιεπίσκοπου Αμερικής Ελπιδοφορόρου.

Το «Τουρκικό Σπίτι» είναι ένας ουρανοξύστης 36 ορόφων που ανήκει στο τουρκικό κράτος και θα στεγάσει την τουρκική αντιπροσωπεία στα ΗΕ, το τουρκικό προξενείο και άλλες υπηρεσίες. Βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το κτήριο του ΟΗΕ.

Η τελετή εγκαινίων ξεκίνησε με μια μουσουλμανική προσευχή από τον Διευθυντή Θρησκευτικών υποθέσεων Αλί Ερμπάς και ακολούθησε ομιλία του προέδρου.

Σε άλλη ομιλία του προς Αμερικανούς επιχειρηματίες, ο Ερντογάν τόνισε τις φιλικές και συμμαχικές σχέσεις των δυο χωρών που βασίζονται σε κοινές αξίες και κοινά συμφέροντα.

Ο Τούρκος πρόεδρος μάλιστα έκανε ένα «άνοιγμα» προς του Αμερικανούς στον τομέα της Ενέργειας, λέγοντας: «Η ενέργεια προσφέρει σοβαρές ευκαιρίες και στις δύο χώρες. Η συνεργασία μας με τις Ηνωμένες Πολιτείες στον τομέα της ενέργειας, ιδίως οι κοινές μας δραστηριότητες στον τομέα του υγροποιημένου φυσικού αερίου LNG, συνεχίζονται όλο και περισσότερο. Πιστεύω ότι θα προχωρήσουμε περαιτέρω τη συνεργασία μας το επόμενο διάστημα».

Στα εγκαίνια του λεγόμενου «Σπιτιού της Τουρκίας» βρέθηκε ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος ο οποίος σε ανάρτησή του στο Twitter αναφέρει: «Όπως πάντα επιμένω στην σημαντικότητα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στην επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης και στην στήριξη των δικαιωμάτων των θρησκευτικών μειονοτήτων στην Τουρκία».

Ανταπόκριση – Κωνσταντινούπολη: Αριάνα Φερεντίνου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος