Τουρκία προς Ρωσία: Να αποτραπεί η ένταση στη Μαύρη Θάλασσα – Σε «διεθνή ύδατα» τα πυρά κατά πλοίου τουρκικών συμφερόντων

“Οι συνομιλητές στη Ρωσία προειδοποιήθηκαν με τον κατάλληλο τρόπο να αποφύγουν τέτοιου είδους πρωτοβουλίες που μπορεί να αυξήσουν τις εντάσεις στη Μαύρη Θάλασσα”, ανακοίνωσε η Άγκυρα σπάζοντας τη σιωπή της τέσσερις ημέρες από όταν πλοίο που ανήκει σε τουρκική εταιρία, αν και φέρει τη σημαία του Παλάου, δέχτηκε προειδοποιητικά πυρά.

Το φορτηγό Sukru Okan κατευθυνόταν στο λιμάνι Ιζμαήλ, στη νότια Ουκρανία, ανακοίνωσε η τουρκική προεδρία με ανάρτησή της στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter), υπογραμμίζοντας πως το περιστατικό συνέβη σε διεθνή ύδατα.

Την Κυριακή, η Ρωσία σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι το πλοίο Vasily Bykov έριξε προειδοποιητικά πυρά όταν ο καπετάνιος του υπό σημαία Παλάου Sukru Okan δεν ανταποκρίθηκε σε αίτημα να σταματήσει για επιθεώρηση του φορτίου.

Μετά τα προειδοποιητικά πυρά, ρωσικές δυνάμεις επιβιβάσθηκαν στο πλοίο με την βοήθεια ελικοπτέρου Ka-29, σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Αμυνας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος