Το Ιράν «δεν έχει κανένα πρόβλημα» να ξαναρχίσει διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον πρόεδρο Πεζεσκιάν

Ο πρόεδρος του Ιράν Μασούντ Πεζεσκιάν δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του «δεν έχει κανένα πρόβλημα» να ξαναρχίσει τις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ, παρά τους αμερικανικούς βομβαρδισμούς σε πολλές πυρηνικές εγκαταστάσεις κατά τη διάρκεια του πολέμου μεταξύ της Ισλαμικής Δημοκρατίας και του Ισραήλ, τον Ιούνιο.

«Δεν βλέπουμε κανέναν πρόβλημα για επανάληψη στις διαπραγματεύσεις» είπε ο Πεζεσκιάν σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Αμερικανό παρουσιαστή Τάκερ Κάρλσον. Ωστόσο, αναρωτήθηκε ταυτόχρονα «πώς θα μπορούσε» το Ιράν «να εμπιστευτεί ξανά» τις ΗΠΑ.

Η συνέντευξη μεταδόθηκε σήμερα. Ο Πεζεσκιάν κατηγορεί το Ισραήλ ότι προσπάθησε να τον δολοφονήσει.

Στη συνέντευξη αυτήν ο Πεζεσκιάν κατηγόρησε το Ισραήλ ότι αποπειράθηκε να τον δολοφονήσει, χωρίς να προσδιορίσει το πότε έγινε αυτό.

«Το προσπάθησαν, ναι. Αλλά απέτυχαν» είπε. «Ήμουν σε μια συνεδρίαση (…) προσπάθησαν να βομβαρδίσουν τη ζώνη όπου διεξαγόταν αυτή η συνεδρίαση», πρόσθεσε, διαβεβαιώνοντας ότι πίσω από την επίθεση κρυβόταν το Ισραήλ.

Σχετική είδηση: Ιράν: Η ελβετική πρεσβεία στην Τεχεράνη επαναλειτουργεί σταδιακά

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος