Το «δεξί χέρι» του Ερντογάν στις Βρυξέλλες για συνομιλίες με Σουηδία και Φινλανδία – Βαρύ το κλίμα για την Τουρκία

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων κάθονται για δεύτερη ημέρα, Τουρκία Σουηδία και Φινλανδία σε μία προσπάθεια να καμφθούν οι αντιστάσεις της Άγκυρας για την προσχώρηση των δύο χωρών στo NATO.

Tο κλίμα για την Τουρκία δεν φαίνεται  να είναι πολύ θετικό εντός του ΝΑΤΟ. Ο ίδιος ο Γενς Στόλτενμπεργκ, δήλωσε ότι δεν αναμένει «φως», μέχρι τη σύνοδο της Συμμαχίας στις 29-30 Ιουνίου στη Μαδρίτη.

Η τουρκική αντιπροσωπεία αποτελείται από το δεξί χέρι του Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν και τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Σεντάτ Ονάλ. 

Οι συνομιλίες αναμένεται να συνεχιστούν και αύριο, ενώ η ‘Αγκυρα φαίνεται ότι τραβάει το σχοινί.

Σύμφωνα με το χθεσινό πρωτοσέλιδο της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας «Σαμπάχ», ο πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην επικείμενη Σύνοδο του ΝΑΤΟ θα καταγγείλει την Ελλάδα για τη στρατιωτικοποίηση των νησιών και στον φάκελο «που θα κομίζει» θα υπάρχει η υποστήριξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στην τρομοκρατία.

Επίσης, θα προβάλλει για άλλη μια φορά με στοιχεία, τα όπλα που έδωσαν η Σουηδία και η Φινλανδία στην τρομοκρατική οργάνωση PKK / YPG / PYD και με στοιχεία οικονομικής και πολιτικής υποστήριξης και θα δηλωθεί ότι δεν μπορεί να γίνει η ένταξη στο ΝΑΤΟ των δυο χωρών όσο αυτή η εχθρική στάση συνεχίζεται.

Ανταπόκριση – Βρυξέλλες: Ειρήνη Ζαρκαδούλα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος