Nέα πρόκληση Ερντογάν: Θα καταγγείλει την Ελλάδα στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ – Τι δήλωσε στην Σαμπάχ

Σύμφωνα με την φιλοκυβερνητική Σαμπάχ (SABAH) ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα μεταβεί στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος του μήνα, με δύο σημαντικά θέματα: στον φάκελο του θα υπάρχει η υποστήριξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στην τρομοκρατία και οι παραβιάσεις της Ελλάδας στα νησιά.

«Η Τουρκία έχει γίνει ο κύριος παράγοντας στην παγκόσμια ατζέντα με τη δίκαιη και ισορροπημένη εξωτερική πολιτική της στις παγκόσμιες υποθέσεις», ισχυρίζεται η Σαμπάχ. Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα παρουσιάσει τις θέσεις της Τουρκίας με ειδικά έγγραφα και φακέλους στη Σύνοδο Κορυφής των Ηγετών του ΝΑΤΟ που θα πραγματοποιηθεί στη Μαδρίτη, στα τέλη του μήνα.

Επίσης, θα προβάλλει για άλλη μια φορά με στοιχεία, τα όπλα που έδωσαν η Σουηδία και η Φινλανδία στην τρομοκρατική οργάνωση PKK / YPG / PYD και με στοιχεία οικονομικής και πολιτικής υποστήριξης και θα δηλωθεί ότι δεν μπορεί να γίνει η ένταξη στο ΝΑΤΟ των δυο χωρών όσο αυτή η εχθρική στάση συνεχίζεται.

Τα «ντοκουμέντα για τα στρατικοποιημένα νησιά»

Η κλιμάκωση της έντασης της Ελλάδας στο Αιγαίο λόγω της «απροκάλυπτης παραβίασης του διεθνούς δικαίου εκ μέρους της Ελλάδας» θα βρεθεί στο τραπέζι και στην κρίσιμη σύνοδο του ΝΑΤΟ.

Η Άγκυρα θα υποστηρίξει ότι ο εξοπλισμός των νησιών με μη στρατιωτικό καθεστώς, συνιστά «ουσιαστική παραβίαση» των Συμφωνιών (1947) του Παρισιού και (1923) της Λωζάνης, καθώς και οι προκλητικές επισκέψεις σε επίπεδο υφυπουργού Άμυνας. Τα στοιχεία που η Αθήνα αρνείται, θα προβάλλει η τουρκική πλευρά με έγγραφα στους συμμάχους του ΝΑΤΟ, λέει το άρθρο και στους συμμάχους με τα έγγραφά τους.

Το γεγονός ότι η Ελλάδα παραβίασε τις συμφωνίες της Λωζάνης και του Παρισιού αγνοώντας το διεθνές δίκαιο προβληθεί στους συμμάχους με στοιχεία η στάση «θυματοποίησης» που υιοθετεί η Ελλάδα ως γενική πολιτική προσπαθώντας να δημιουργήσει την αντίληψη ότι «η Τουρκία θα μας επιτεθεί» υποστηρίζοντας δε ότι εξόπλισε τα νησιά για αμυντικούς λόγους. Επίσης, η Ελλάδα θα υποστηρίξει ότι δεν κάνει επαναπροωθήσεις μεταναστών και δεν παραβιάζει το διεθνές δίκαιο.

Η Αθήνα δεν μπορεί να δώσει πειστική απάντηση στη διεθνή κοινότητα ως προς τις παραβιάσεις του νόμου που έχει καταγράψει και δημοσιοποιήσει η Τουρκία στη διεθνή κοινή γνώμη. Αντίθετα, η Ελλάδα δεν διστάζει να κλιμακώσει την ένταση πραγματοποιώντας στρατιωτικές πτήσεις πάνω από την ηπειρωτική χώρα της Τουρκίας. Η Άγκυρα θα επαναλάβει ότι είναι υπέρ του διαλόγου για θέματα με την Ελλάδα, αλλά δεν θα παραιτηθεί από τα νόμιμα δικαιώματά της.

Ανταπόκριση – Τουρκία: Αριάνα Φερεντίνου | ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος