Τεράστια νέφη καπνού σε ανατολικές περιοχές του Καναδά και των ΗΠΑ εξαιτίας καταστροφικών δασικών πυρκαγιών

Πάνω από 100 εκατομμύρια άνθρωποι στη Βόρεια Αμερική βρίσκονται αντιμέτωποι με τρομακτικά σύννεφα καπνού και επικίνδυνα επίπεδα αιθάλης και μικροσωματιδίων στον αέρα εξαιτίας των μεγάλων δασικών πυρκαγιών που μαίνονται στον Καναδά τις τελευταίες δύο ημέρες. Ο καπνός σκέπασε αρχικά τον ουρανό πάνω από το Οντάριο και το Κεμπέκ, ενώ στη συνέχεια εξαπλώθηκε και στις βορειοανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ.

Χαρακτηριστικά, τα σχολεία στη Νέα Υόρκη ανέστειλαν όλες τις υπαίθριες δραστηριότητές τους, ενώ ο δήμαρχος της πόλης ζήτησε από τους κατοίκους να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους σε εξωτερικούς χώρους. Οι υγειονομικές αρχές σε Καναδά και ΗΠΑ έχουν χαρακτηρίσει ήδη ως «υψηλού κινδύνου» την ποιότητα του αέρα σε ευρείες περιοχές που εκτείνονται από το Τορόντο μέχρι τη Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον.

Εδώ και δύο ημέρες, πάνω από 160 δασικές πυρκαγιές έχουν κάψει περισσότερα από 33 εκατομμύρια στρέμματα δάσους στο Κεμπέκ, τη Βρετανική Κολομβία, την Αλμπέρτα, το Οντάριο, τη Νέα Σκωτία και τα Βορειοδυτικά Εδάφη, μια έκταση 12 φορές μεγαλύτερη από το μέσο όρο δεκαετίας για αυτήν την εποχή του χρόνου. Χιλιάδες άνθρωποι έχουν εκκενώσει τις εστίες τους και έχουν μεταφερθεί σε ασφαλέστερες περιοχές.

Η κλιματική αλλαγή αυξάνει τους κινδύνους για τεράστιες δασικές πυρκαγιές εξαιτίας του ζεστού και ξηρού κλίματος και όπως σημειώνουν οι ειδικοί η φετινή άνοιξη ήταν ιδιαίτερα ζεστή και ξηρή, ενώ προβλέπεται να διατηρηθούν οι ίδιες συνθήκες και καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.    

Πηγή: BBC

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος