Συνομιλία του Ουκρανού προέδρου με τον Αυστραλό πρωθυπουργό – Στο επίκεντρο η στρατιωτική βοήθεια

Αυστραλία – ανταπόκριση: Έμμα Παπαεμαννουήλ

Θέματα ασφάλειας στην Ουκρανία συζήτησαν ο Αυστραλός πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολόντιμιρ Ζελένσκι.

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας είπε ότι ο Ουκρανός ηγέτης ευχαρίστησε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση για την αποστολή στρατιωτικής και ανθρωπιστικής υποστήριξης.

Την Τρίτη άλλωστε ο κ. Mόρισον ανακοίνωσε ότι η Αυστραλία θα προσφέρει 70 εκατομμύρια δολάρια για την αγορά στρατιωτικού εξοπλισμού και όπλων για την Ουκρανία ως μέρος μιας συντονισμένης προσπάθειας της Δύσης να βοηθήσει τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας να αντισταθούν στη ρωσική εισβολή.

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός επαίνεσε επίσης το θάρρος της Ουκρανίας να αντιστέκεται στις ρωσικές δυνάμεις.

Την ίδια ώρα ο Αυστραλός υπουργός Άμυνας, λέει ότι οι πύραυλοι και τα πυρομαχικά που προμήθευσε η Αυστραλία έχουν φτάσει πλέον στην Ουκρανία. Ο Peter Dutton δεν διευκρίνισε ποιος τύπος όπλων έχει σταλεί ή πόσα όπλα, αλλά τόνισε ότι ενδέχεται να παρασχεθούν περισσότερα εάν απαιτηθεί.

«Θα κάνουμε αυτές τις εκτιμήσεις καθώς εκτυλίσσεται αυτή η κατάσταση, αλλά επιθυμούμε να δούμε τους Ουκρανούς να επιφέρουν σημαντικό πλήγμα στους Ρώσους, τόσο όσον αφορά στη φήμη τους όσο και στη λεγόμενη στρατιωτική τους ισχύ», είπε ο κ. Dutton και πρόσθεσε πως: «Οι Ουκρανοί έχουν προβάλει μια θαυμάσια αντίσταση μέχρι στιγμής».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος