Σύνοδος G20: Αποχώρησε ο Σεργκέι Λαβρόφ πριν το τέλος της Συνόδου – «Αγώνας» για την έκδοση κοινού ανακοινωθέντος

Array

Ο Σεργκέι Λαβρόφ αποχώρησε πριν την ολοκλήρωση της Συνόδου, μια εξέλιξη που αποδεικνύει την ένταση που επικρατεί στο διπλωματικό προσκήνιο. Την ίδια στιγμή, οι επικεφαλής διαπραγματευτές των κρατών μελών της G20, κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, οφείλουν να επιλύσουν τις τελευταίες εκκρεμότητες προκειμένου να φτάσουν στην έκδοση ενός κοινού ανακοινωθέντος

Ο απεσταλμένος της ΕΡΤ στο Μπαλί, Δημήτρης Απόκης, αναφέρει πως η διεξαγωγή της Συνόδου συνοδεύτηκε από μεγάλη ανησυχία, λόγω του διεθνούς αναβρασμού που έχει προκαλέσει η εμπόλεμη κατάσταση στο ουκρανικό μέτωπο.

Η αποχώρηση Λαβρόφ από τη Σύνοδο Κορυφής – Πολύ βαρύ το κλίμα για τη Ρωσία

Μια τέτοια τροπή επιβεβαιώνει η εξέλιξη της Συνόδου, καθώς όπως είχε γίνει ήδη γνωστό από την ημέρα άφιξης του, ο Σεργκέι Λαβρόφ αποχώρησε νωρίτερα από την Σύνοδο, γεγονός που οφείλεται στην κλιμάκωση του έντονου κλίματος ανάμεσα στη Ρωσία και στα υπόλοιπα μέλη του G20. Ο ίδιος μάλιστα απέφυγε την «οικογενειακή φωτογραφία» για το κλείσιμο της Συνόδου Κορυφής. Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, συνοδεύτηκε, κατά την αποχώρηση του, από την Πρόεδρο της Άνω Βουλής της Ρωσίας.

Τι απαντά η Σύνοδος για τις ανησυχητικές εξελίξεις στην Πολωνία – Κίνδυνος για την έκδοση κοινού ανακοινωθέντος

Ευρύτερη ανησυχία έχουν προκαλέσει τα τελευταία γεγονότα στην Πολωνία.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, όπως και οι υπόλοιποι ηγέτες των κρατών έχουν ενημερωθεί για την εξέλιξη αυτή. Ο Δημήτρης Απόκης σημειώνει πως κανείς δε θα ήθελε να δει μια τέτοια ένταση να θέσει σε κίνδυνο τις συνεχείς προσπάθειες που έλαβαν χώρα τις τελευταίες 48 ώρες προκειμένου να ολοκληρωθεί η επίτευξη μιας κοινής συμφωνίας

Τα τραγικά γεγονότα στην Πολωνία σε συνδυασμό με την αποχώρηση του Λαβρόφ ενδέχεται να επιφέρουν αρνητικές συνέπειες στην αποκλιμάκωση της εκρηκτικής κατάστασης και στην έκδοση ενός κοινού ανακοινωθέντος.

Συμφωνία Ηνωμένων Πολιτειών – Ινδονησίας για την κλιματική αλλαγή

Σε μια συμφωνία ύψους 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων στήριξης προχώρησε η Αμερική προς την Ινδονησία, έτσι ώστε να απαλλαγεί σε σύντομο χρονικό διάστημα από τον άνθρακα.

Η απόφαση αυτή του Αμερικανού Προέδρου σηματοδοτεί την δέσμευση των Ηνωμένων Πολιτειών για τη συμβολή τους στο παγκόσμιο φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής.

Αποστολή: Δημήτρης Απόκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος