Συνάντηση Ρούτε – Ζελένσκι: Συζήτησαν τα βήματα που απαιτούνται για την επίτευξη μιας δίκαιης και διαρκούς ειρήνης στην Ουκρανία

Συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Μάρκ Ρούτε είχε ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο περιθώριο της έκτακτης Συνόδου Κορυφής για την αμυντική θωράκιση της Ευρώπης και την Ουκρανία.

Τη συνάντηση έκανε γνωστή ο ίδιος ο πρόεδρος της Ουκρανίας τονίζοντας ότι συζήτησαν «τα πραγματικά βήματα που απαιτούνται για την επίτευξη μιας δίκαιης και διαρκούς ειρήνης στην Ουκρανία».

Αναλυτικά η ανάρτηση

«Όπως πάντα, είχα μια καλή συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε. Συζητήσαμε τα πραγματικά βήματα που απαιτούνται για την επίτευξη μιας δίκαιης και διαρκούς ειρήνης στην Ουκρανία.

Ενημέρωσα τον Μαρκ για την ανάπτυξη ενός σχεδίου που θα περιλαμβάνει ένα ενιαίο ευρωπαϊκό όραμα για τον τερματισμό του πολέμου, συγκεκριμένες εγγυήσεις ασφάλειας και ενίσχυση της Ουκρανίας. Συζητήσαμε επίσης για την ενίσχυση της αεράμυνας μας.

Είμαι ευγνώμων στον Μαρκ και τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ για την υποστήριξή τους και τη συνεργασία τους για να φέρουν την ειρήνη πιο κοντά στην Ουκρανία».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος