Στόχος της Μ. Βρετανίας μετά τη συμμετοχή στην επιχείρηση αναχαίτισης της ιρανικής επίθεσης, η αποκλιμάκωση στην περιοχή

Σύνοψη
  • Υπήρξε αιφνιδιασμός γιατί δεν περίμενε τέτοιας έκτασης επίθεση από το Ιράν
  • Επιβεβαιώθηκε ότι βρετανικά αεροσκάφη πέταξαν.

ανταπόκριση από το Λονδίνο Ευδοξία Λυμπέρη

Η Μεγάλη Βρετανία αυτή τη στιγμή, μετά από μια μακρά νύχτα, όπως είχαν όλοι αυτοί που εμπλέκονται σε αυτή την κατάσταση, εργάζεται εντατικά για μια αποκλιμάκωση, αυτός είναι ο βασικός στόχος, αυτό μεταφέρει και η υπουργός Υγείας.

Είναι η εκπρόσωπος της κυβέρνησης αυτή τη στιγμή, γιατί είναι η μόνη από την κυβέρνηση που είδαμε στις πρωινές εκπομπές τις πολιτικές, τις κυριακάτικες και είπε ότι ήταν κάτι που δεν περίμενε κανείς να γίνει, αυτή η επίθεση από το έδαφος του Ιράν.
Συνήθως το Ιράν, όπως λέγανε και όλοι οι αναλυτές τη νύχτα αυτή που πέρασε, αντιδρούσε μέσω αντιπροσώπων του στην περιοχή. Αυτή την επίθεση δεν την περίμεναν.

Επιβεβαίωσε ότι βρετανικά αεροσκάφη πέταξαν, όπως είπε και ο υπουργός Άμυνας φυσικά μέσα στη νύχτα για να στηρίξουν, την επιχείρηση. Τη βρετανική επιχείρηση στην περιοχή και είναι βασικά για την αποτροπή του Ισλαμικού Κράτους και την επιτήρηση.

Αυτό τώρα αναμένεται σήμερα, πηγές στα βρετανικά μέσα λένε ότι τα βρετανικά Typhoon της Βασιλικής Αεροπορίας θεωρείται ότι συμμετείχαν τελικά στην κατάρριψη των ιρανικών drones πάνω από τη Συρία και το Ιράκ.
Γιατί εκεί είναι η επιχείρηση, εκεί δρα η βρετανική επιχείρηση, αλλά η επιβεβαίωση αναμένεται να γίνει μέσα στην ημέρα από το υπουργείο Άμυνας. Και βέβαια θα πρέπει από τη Δευτέρα, όπως είθισται να έρθει ο υπουργός στη Βουλή και να πει για τη νομική πλευρά αυτής της επιχείρησης.

Επίσης η Βασιλική Αεροπορία, γράφει ο Guardian, με πηγές που έχει από το υπουργείο, ως επέκταση των μακροχρόνιων αποστολών κατά του Ισλαμικού Κράτους, αναπλήρωσε την αμερικανική πολεμική αεροπορία σε επιχειρήσεις κατά του ISIS στην περιοχή, ώστε να ελευθερωθούν τα αμερικανικά και να συμμετέχουν για να βοηθήσουν στο Ισραήλ να καταρρίψει τα 300 μη επανδρωμένα. Αυτή ήταν η βοήθεια που έδωσε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος