Στα χέρια του Κιέβου η Λιμάν – Πυρηνικός εφιάλτης πάνω από την Ουκρανία

Array

Συνεχίζεται η αντεπίθεση του ουκρανικού στρατού στις περιοχές που βρίσκονται στα χέρια των Ρώσων, παρά τις προειδοποιήσεις του Βλαντίμιρ Πούτιν πως οι ρωσικές δυνάμεις θα υπερασπιστούν με κάθε μέσο τα εδάφη που προσάρτησαν.

Στο μεταξύ, τα ουκρανικά στρατεύματα ανακοίνωσαν πως ανακατέλαβαν τη στρατηγικής σημασίας πόλη Λιμάν στην κατεχόμενη ανατολική Ουκρανία, μια οδυνηρή ήττα για τους Ρώσους που έκανε έναν στενό σύμμαχο του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν να απευθύνει έκκληση για ενδεχόμενη χρήση μικρής ισχύος πυρηνικών όπλων.

Ουκρανοί στρατιώτες ανακοίνωσαν την κατάληψη με βίντεο μαγνητοσκοπημένο έξω από το κτίριο του δημοτικού συμβουλίου της πόλης στο κέντρο της Λιμάν και αναρτήθηκε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ζελένσκι: Η Λιμάν «εκκαθαρίστηκε εντελώς»

«Η πόλη Λιμάν, στο ανατολικό τμήμα της χώρας, “εκκαθαρίστηκε πλήρως” από τις ρωσικές δυνάμεις σήμερα» δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Οι επιτυχίες της Ουκρανίας έχουν εξοργίσει συμμάχους του Πούτιν όπως ο ηγέτης της νότιας ρωσικής περιφέρειας της Τσετσενίας.

Η Μόσχα θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει μικρής ισχύος πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία, μετά τις νέες ήττες που υπέστη στο πεδίο της μάχης, δήλωσε ο Ραμζάν Καντίροφ, ο οποίος είναι και σύμμαχος του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

Άλλοι κορυφαίοι αξιωματούχοι, μεταξύ των οποίων ο πρώην πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ, έχουν δηλώσει πως η Ρωσία μπορεί να χρειαστεί να καταφύγει σε πυρηνικά όπλα, όμως η δήλωση του Καντίροφ ήταν η πιο κατηγορηματική μέχρι τώρα.

Σήμερα, ήταν η πρώτη φορά που ο πάπας Φραγκίσκος αναφέρεται ευθέως στον Πούτιν σε ομιλία του μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Τουλάχιστον 24 άμαχοι, ανάμεσά τους μία έγκυος και 13 παιδιά, βρέθηκαν νεκροί από σφαίρες στα αυτοκίνητά τους χθες στην βορειοανατολική Ουκρανία, κοντά στο Κουπιάνσκ, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Xαρκόβου, Ολεγκ Σινεγκούμποφ διευκρινίζοντας ότι ο απολογισμός είναι προσωρινός.

«Θα σκοτώνεστε ένας ένας» όσο θα βρίσκεται στην εξουσία ο Βλαντίμιρ Πούτιν που διέταξε την εισβολή κατά της Ουκρανίας, προειδοποίησε το Σάββατο ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι απευθυνόμενος στους Ρώσους και ειδικότερα στους κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Πηγές: ΕΡΤ / ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος