Σολτς: Στο τραπέζι παραμένει η προσφορά της Γερμανίας να στείλει συστήματα αεράμυνας Patriot στην Πολωνία

Array

Ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς δήλωσε την Τρίτη 29 Νοεμβρίου ότι η προσφορά της χώρας του να στείλει αντιαεροπορικά συστήματα Patriot στην Πολωνία παραμένει στο τραπέζι, παρά την πρόταση της Βαρσοβίας να σταλούν στην Ουκρανία.
«Η προσφορά μας στην πολωνική κυβέρνηση να προστατεύσει τη χώρα της δεν έχει ακόμη αποσυρθεί από το τραπέζι», δήλωσε ο Σολτς σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο, αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Assosciated Press.

Ο αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε επίσης την Τρίτη (29/11) ότι εάν το ΝΑΤΟ αρχίσει να προμηθεύει την Ουκρανία με αντιαεροπορικά συστήματα Patriot, θα γίνουν αμέσως νόμιμος στόχος του ρωσικού στρατού, μαζί με το προσωπικό του ΝΑΤΟ, αναφέρει το RIA Novosti.

«Εάν, όπως άφησε να εννοηθεί (ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ) Γενς Στόλτενμπεργκ, το ΝΑΤΟ αρχίσει να προμηθεύει τους φανατικούς του Κιέβου με συστήματα αεράμυνας Patriot, θα γίνουν αμέσως νόμιμος στόχος των ενόπλων δυνάμεών μας μαζί με το προσωπικό του ΝΑΤΟ. Ελπίζω οι ανίκανοι του Ατλαντικού να το καταλάβουν αυτό», έγραψε ο Μεντβέντεφ στο κοινωνικό δίκτυο Telegram.

Ο Στόλτενμπεργκ, μετά την πρώτη ημέρα των συναντήσεων των υπουργών Εξωτερικών των χωρών της συμμαχίας στο Βουκουρέστι, είπε ότι ο οργανισμός συζητά τη δυνατότητα εφοδιασμού των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας με συστήματα αεράμυνας Patriot.
Την ίδια στιγμή, το Πεντάγωνο είπε ότι οι ΗΠΑ δεν σχεδιάζουν να στείλουν τα συστήματα αεράμυνας τους στο Κίεβο, σύμφωνα με το RIA Novosti.

Μετάφραση – επιμέλεια: Γιέλενα Τσβιέτκοβιτς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος