Πολωνία: «Δωρεά» στην Ουκρανία το αντιαεροπορικό σύστημα που πρόσφερε η Γερμανία

Array

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Γερμανία ανακοίνωσε ότι πρόσφερε στη Βαρσοβία συστήματα Eurofighter και Patriot για να υπερασπιστεί το πολωνικό έδαφος, αφού δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία μετά από έναν αδέσποτο ουκρανικό πύραυλο, αναφέρει το Tanjug. Η Πολωνία απέρριψε τη γερμανική προσφορά, ανακοινώνοντας ότι θα ήταν καλύτερο το αντιαεροπορικό σύστημα να δοθεί στην Ουκρανία για άμυνα κατά της Ρωσίας, μεταδίδει το AP.

Ο Πολωνός υπουργός Άμυνας Mariusz Blazczak είπε αρχικά ότι αποδέχτηκε τη γερμανική πρόταση με «ικανοποίηση». Ωστόσο, μετά τη ρωσική πυραυλική επίθεση στην Ουκρανία την Τετάρτη, η οποία σκότωσε αρκετούς ανθρώπους στο Κίεβο, οι Πολωνοί ηγέτες είπαν ότι θα ήταν καλύτερο να αναπτυχθούν τα αμυντικά συστήματα στη δυτική Ουκρανία.

Ο Ουκρανός πρέσβης στη Βαρσοβία Vasyl Zvarich ευχαρίστησε τον Blazhcak, λέγοντας στο Twitter ότι η Ουκρανία χρειάζεται όσο το δυνατόν περισσότερα αμυντικά όπλα.

Η απόφαση της Πολωνίας να μην αποδεχθεί το γερμανικό αντιαεροπορικό σύστημα Patriot επικρίθηκε από την πολωνική αντιπολίτευση.

Μετάφραση – επιμέλεια: Γιέλενα Τσβιέτκοβιτς

Πηγή: Politika.rs

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος