Ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς προειδοποίησε τη Ρωσία να μην κάνει χρήση χημικών όπλων στην Ουκρανία. «Εάν η Ρωσία προετοιμάζει μια επιχείρηση παραπλάνησης ώστε να χρησιμοποιήσει τέτοια (χημικά και βιολογικά) όπλα (στην Ουκρανία), αυτό θα ήταν παραβίαση όλων των κανόνων, συμφωνιών και συμβάσεων», είπε στους δημοσιογράφους μετά την ολοκλήρωση της συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.
«Όχι μόνο το επισημαίνουμε, αλλά επίσης προειδοποιούμε στις συζητήσεις που έχουμε: μην το κάνετε», πρόσθεσε.
Ο Σολτς χαρακτήρισε «πολύ αποτελεσματικές» τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία, προσθέτοντας ότι ήταν εσκεμμένη απόφαση να μην περιληφθούν οι εισαγωγές ενέργειας σε αυτή τη δέσμη μέτρων.
Αναφερόμενος στην απαίτηση της Ρωσίας να πληρώνεται στο εξής σε ρούβλια για το φυσικό αέριο που εξάγει σε «μη φιλικές» χώρες, ο Γερμανός καγκελάριος σχολίασε ότι το νόμισμα στο οποίο καταβάλλονται οι πληρωμές έχει καθοριστεί από τις διμερείς συμβάσεις.
Ο Σολτς είπε επίσης ότι η κατασκευή των δύο τερματικών σταθμών υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στη Γερμανία θα ξεκινήσει πιθανότατα εντός του 2022.
Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος