Σολτς: Να ξεκινήσουν άμεσα οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία

Ο γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς πιέζει για επιτάχυνση της ευρωπαϊκής προοπτικής των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων.

«Οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Αλβανίας και της Βόρειας Μακεδονίας πρέπει να ξεκινήσουν το ταχύτερο δυνατόν», είπε ο Σολτς μετά τη συνάντηση που είχε στην καγκελαρία του Βερολίνου με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα. Σε σχέση και με τον πόλεμο της Ουκρανίας, ο Σολτς επισήμανε ότι η Αλβανία «καταδικάζει όπως κι εμείς» τον πόλεμο και «εφαρμόζει 100%» τις κυρώσεις της ΕΕ κατά της Ρωσίας.

Ο γερμανός καγκελάριος ανήγγειλε ότι θα επιδιώξει προσωπικά να αναζωογονήσει τη λεγόμενη «Διαδικασία του Βερολίνου» για την ενταξιακή πορεία των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων προς την ΕΕ. Ειδικά για την Αλβανία διαπίστωσε ότι η χώρα έκανε βήματα προόδου για την καταπολέμηση της διαφθοράς. «Θα συνοδεύσουμε την Αλβανία στα βήματά της προς την ΕΕ», είπε ο Σολτς.

Ο αλβανός πρωθυπουργός, Έντι Ράμα, τόνισε από την πλευρά του ότι είναι ευπρόσδεκτη η πρωτοβουλία του γερμανού καγκελάριου για την αναθέρμανση της «Διαδικασίας του Βερολίνου», η οποία, όπως είπε είναι πολύ σημαντική για τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων.

Ανταπόκριση από Βερολίνο: Γιώργος Παππάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος