Σε… αναζήτηση του ρωσικού υποβρυχίου “Belgorod” – Διαθέτει το πυρηνικό υπερόπλο “Poseidon”

Array

Συναγερμός έχει σημάνει στο ΝΑΤΟ για το ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο “Belgorod”, που πλέει στην Αρκτική και εκφράζονται υποψίες ότι βρίσκεται σε αποστολή για να μεταφέρει πυρηνικές κεφαλές. Στο μεταξύ το Κρεμλίνο κράτησε αποστάσεις από τις δηλώσεις του Τσετσένου Καντίροφ για χρήση πυρηνικών στην Ουκρανία.

Θρίλερ, μυστήριο και ανησυχία στο ΝΑΤΟ για τον εντοπισμό του ρωσικού υποβρυχίου “Belgorod” καθώς σύμφωνα με την Repubblica έχει χαθεί από τα ραντάρ. Το λεγόμενο υπερόπλο της αποκάλυψης, το «καμάρι του Πούτιν» μπορεί να μεταφέρει τουλάχιστον έξι τορπίλες με πυρηνική κεφαλή… ικανές να ταξιδέψουν χιλιάδες χιλιόμετρα και κατά την ενεργοποίησή τους να προκαλέσουν ραδιενεργό τσουνάμι εξαλείφοντας ολόκληρες πόλεις… Οι πρώτες εκτιμήσεις είναι πως πλέει προς τη βόρεια Σιβηρία για δοκιμές στην τορπίλη, που φέρει την ονομασία Ποσειδώνας.

Η συγκυρία έχει θέσει όλους σε επιφυλακή, καθώς παράλληλα πληθαίνουν οι απειλές συνεργατών του Ρώσου προέδρου για χρήση πυρηνικών. Η κλιμάκωση θα ξεπερνά κάθε προηγούμενο αναφέρει ο στρατηγός εν αποστρατεία Ντέιβιντ Πετρέους: «μιλώντας υποθετικά, η απάντηση θα ήταν να ηγηθούμε του ΝΑΤΟ σε συντονισμένη προσπάθεια που θα εξολόθρευε κάθε ρωσική συμβατική δύναμη που θα εντοπίζαμε στην Ουκρανία, την Κριμαία και σε κάθε πλοίο στη Βαλτική Θάλασσα».

Κι ενώ ο Καντίροφ στέλνει στο μέτωπο τους έφηβους γιους του δημοσιεύοντας τις σχετικές εικόνες από την εκπαίδευσή τους, το Κρεμλίνο αποστασιοποιείται από την προτροπή του για χρήση πυρηνικών.

«Ακόμη και στις δύσκολες στιγμές, οι συναισθηματισμοί θα πρέπει να μένουν έξω από την εκτίμηση της κατάστασης. Προτιμούμε να μένουμε σε πιο ισορροπημένες και αντικειμενικές εκτιμήσεις» τόνισε ο Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ενώ, ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ απαντά ειρωνικά στον Πρόεδρο Ζελένσκι για το αίτημά του για ταχεία ένταξη στο ΝΑΤΟ.  « Ο Ζελένσκι θέλει να επισπεύσει τη διαδικασία ένταξης στο ΝΑΤΟ. Τρομερή ιδέα. Απλά εκλιπαρεί το ΝΑΤΟ να επιταχύνει την έναρξη του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου» είπε.

Κι ενώ η Δούμα ενέκρινε με απόλυτη πλειοψηφία την προσάρτηση των τεσσάρων ουκρανικών εδαφών μετά τα παράνομα δημοψηφίσματα, η ΕΕ απαντά με συντονισμένες κλήσεις Ρώσων πρεσβευτών σε κράτη – μέλη για εξηγήσεις.

Την ίδια ώρα ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι, ανακοινώνει πως απελευθερώθηκαν και άλλα εδάφη, κυρίως στην περιφέρεια της Χερσώνας, που είναι στις περιοχές που έχει προσαρτήσει η Ρωσία. Σύμφωνα με τον Αμερικανό υπουργό Άμυνας στην αντεπίθεση των Ουκρανών έχουν βοηθήσει τα όπλα των συμμάχων.

Τα χαρακτηριστικά της τορπίλης “Poseidon” – Χαρακτηρίζεται «όπλο της αποκάλυψης»

Εκφράζονται φόβοι ότι η αποστολή του ρωσικού υποβρυχίου είναι να δοκιμάσει για πρώτη φορά τη σούπερ τορπίλη “Poseidon”, η οποία χαρακτηρίζεται το «όπλο της αποκάλυψης» και μπορεί να εξαλείψει μητροπόλεις όπως η Νέα Υόρκη ή το Λος Αντζελες.

Σύμφωνα με τοην Κλειώ Νικολάου, το υποβρύχιο “Belgorod” θεωρείται από τη Δύση εργαλείο κατασκοπείας και ένα όπλο για πιθανό πυρηνικό πόλεμο.

Έχει μήκος 180 μέτρα, ταχύτητα 200 χλμ/ώρα ενώ μπορεί να βρεθεί 120 μέρες κάτω από τη θάλασσα. Το υποβρύχιο μπορεί να μεταφέρει έξι – οκτώ τορπίλες “Poseidon”.

Οι τορπίλες αυτές είναι σχεδιασμένες να βρίσκουν στόχο από εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά και να κρύβονται από τα ραντάρ του εχθρού, επειδή ταξιδεύουν στον πυθμένα της θάλασσας.

Πρόκειται για τεράστιες τορπίλες που φέρουν πυρηνικά όπλα με ισχύ 130 φορές την ισχύ της βόμβας στη Χιροσίμα.

Μπορούν να δημιουργήσουν τσουνάμι 500 μέτρων που θα σβήσει από το χάρτη ολόκληρες πόλεις.

Ζέτα Κονταξή – Κλειώ Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος