Σάντσεθ και ντε Κρό συναντώνται με Χερτζόκ και Νετανιάχου – Το απόγευμα συνάντηση με Μαχμούτ Αμπάς

Με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου συναντάται αυτή την ώρα ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ και ο Βέλγος ομόλογος του Αλεξάντερ ντε Κρό που επισκέπτονται το Ισραήλ, την Παλαιστίνη και την Αίγυπτο.

Νωρίτερα, οι δύο πρωθυπουργοί συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του Ισραήλ Ισαάκ Χερτζόκ και όπως αναφέρει στο Χ ο Πέδρο Σάντσεθ:

“Σήμερα μετέφερα τον πρόεδρο του Ισραήλ Ισαάκ Χερτζοκ ότι η Ισπανία καταδικάζει την τρομοκρατία της Χαμάς. Η άμεση απελευθέρωση των ομήρων και η πρόσβαση σε ανθρωπιστική βοήθεια αποτελεί προτεραιότητα. Εκτιμούμε τη βοήθειά (του Ισραήλ) στην εκκένωση πολιτών της ΕΕ από τη Γάζα.”

Ο Ισραηλινός πρόεδρος επανέλαβε στο Χ την θέση του Ισραήλ: “Σήμερα υποδέχτηκα τον Ισπανό και τον Βέλγο πρωθυπουργό, σημαντικούς ηγέτες στην Ευρώπη και στην παγκόσμια σκηνή, που συμμερίζονται τον βαθύ πόνο μας μετά την εγκληματική τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς. Σε αυτές τις κρίσιμες ώρες, καθώς προσευχόμαστε και εργαζόμαστε για την επιστροφή των ομήρων μας από την αιχμαλωσία στη Γάζα, κατέστησα σαφές ότι το κράτος του Ισραήλ έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του και ότι είμαστε προσηλωμένοι στο διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο και δεσμευόμαστε να εργαστούμε για ένα καλύτερο μέλλον για τον λαό του Ισραήλ και τους κατοίκους της περιοχής.”

Το πρωί οι δύο πρωθυπουργοί συναντήθηκαν με την Dr. Kopchav Elkayam-Levy, διευθύντρια της Πρωτοβουλίας για την Σεξουαλική βία κατά των γυναικών.

Στην ατζέντα των δύο ευρωπαίων πολιτικών περιλαμβάνεται επίσκεψη στα κιμπούτς στο Beeri στο J’lem όπου έγινε η επίθεση της Χαμάς την 7η Οκτωβρίου. Το απόγευμα θα συναντηθούν στη Ραμάλα και με τον επικεφαλής της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούτ Αμπάς.

Η διήμερη επίσκεψη θα ολοκληρωθεί με την επίσκεψη αύριο Παρασκευή στο Κάιρο όπου οι δύο πρωθυπουργοί θα συναντηθούν με τον Αιγύπτιο πρόεδρο Abdelfatah El-Sisi αλλά και με τον γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου Ahmed Aboul Gheit. Μετά το μεσημέρι θα επισκεφθούν και το πέρασμα της Ράφα και θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη τύπου.

Ισπανία – Ανταπόκριση: Δώρα Μακρή

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος