Ρωσία: Τις ΗΠΑ κατηγορεί η Μόσχα για την ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη

Array

Οι ΗΠΑ δημιούργησαν την κρίση στις προμήθειες φυσικού αερίου που αντιμετωπίζει η Ευρώπη έκρινε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας και το αιτιολόγησε η εκπροσωπος του λέγοντας  ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες ωθήθηκαν προς το «αυτοκτονικό» βήμα να διακόψουν την οικονομική και ενεργειακή τους συνεργασία με τη Μόσχα.

Όταν ρωτήθηκε τι πρέπει να γίνει ώστε ο αγωγός Nord Stream να τεθεί και πάλι σε λειτουργία και να στέλνει φυσικό αέριο στην Ευρώπη, η εκπρόσωπος  Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε στο Reuters: «Ακούστε, μου κάνετε ερωτήσεις τις απαντήσεις στις οποίες γνωρίζουν την απάντηση ακόμη και τα παιδιά: αυτοί που το ξεκίνησαν πρέπει να το σταματήσουν».

Η ίδια εκτίμησε ότι οι ΗΠΑ επεδίωκαν εδώ και καιρό να διαρρήξουν τις ενεργειακές σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και μεγάλων ευρωπαϊκών χωρών, όπως η Γερμανία, αν και η Μόσχα έχει υπάρξει για αυτές αξιόπιστος πάροχος ενέργειας επί δεκαετίες. Η κ. Ζαχάροβα πρόσθεσε ότι “Επικράτησε η κυριαρχία της Ουάσινγκτον” μιλώντας στο περιθώριο του Ανατολικού Οικονομικού Φόρουμ που πραγματοποιείται στο Βλαδιβοστόκ.

Μάλιστα προχώρησε και σε ανάλυση του επιχειρήματος λέγοντας  ότι, στην Ε.Ε ανήλθαν στην εξουσία πολιτικές δυνάμεις που παίζουν τον ρόλο των προβοκατόρων. «Είναι εντελώς αυτοκτονικό, αλλά φαίνεται ότι θα το πάνε μέχρι το τέλος», κατέληξε η Ζαχάροβα

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος