“Φαραωνικό” πύργο εγκαινίασε ο Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη

Ανήμερα της θλιβερής επετείου της άλωσης της Κωνσταντινούπολης ο Τούρκος πρόεδρος εγκαινίασε το ψηλότερο κτίριο της Ευρώπης, όπως μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφερόμενα σε πύργο τηλεπικοινωνιών, ύψους 587 μέτρων με 49 ορόφους και δυνατότητα 100 παράλληλων εκπομπών από τα FM. To κόστος του νέου φαραωνικού έργου ανέρχεται σε 48,5 εκατομμύρια δολάρια την ώρα που συνεχίζεται η κατάρρευση της τουρκικής οικονομίας.

Ο πύργος ονομάστηκε Camlica και κατά τον Ερντογάν η αστάλινη κεραία των 168 μέτρων θα είναι το νέο σύμβολο της Κωνσταντινούπολης.

Μία μέρα νωρίτερα, ο Ταγίπ Eρντογάν είχε κόψει την κορδέλα στο τζαμί στην πλατεία Ταξίμ.

Ανένδοτος ο πρόεδρος της Τουρκίας προωθεί και την κατασκευή της διώρυγας της Κωνσταντινούπολης, με προϋπολογισμό 8 δισεκατομμύρια δολάρια.

“Πρώτα ο Θεός, προς τα τέλη Ιουνίου, βάζουμε τα πρώτα θεμέλια της διώρυγας της Κωνσταντινούπολης με σκοπό να ενισχύσουμε την πόλη μας”, τόνισε σε ομιλία του, θριαμβολογώντας ότι και ο τηλεπικοινωνιακός ουρανοξύστης θα ενισχύσει τον τουρισμό στην Κωνσταντινούπολη, ως αξιοθέτατο και “σύμβολο της εξέλιξης στην εποχή της τεχνολογίας”.

Την ίδια ώρα, εισαγγελέας ζήτησε να επιβληθεί ποινή φυλάκισης 4 ετών στον δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης. Ο Εκρέμ Ιμάμογλου κατηγορείται για δημόσια εξύβριση των μελών της εκλογικής επιτροπής της Τουρκίας, που είχαν ακυρώσει τις εκλογές του Μαρτίου του 2019.

Σε εκείνες τις εκλογές ο Ιμάμογλου είχε κερδίσει οριακά τον πρώην πρωθυπουργό Γιλντιρίμ, του οποίου επικράτησε με μεγάλη διαφορά στην επαναληπτική ψηφοφορία.

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης θα νικήσει τον Ερντογάν σε περίπτωση που κατέβει αντίπαλός του στις εκλογές του 2023.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος