Aντιμέτωπος με δίκη και τετραετή φυλάκιση o Εκρέμ Ιμάμογλου

Στην Τουρκία, ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, πιθανός αντίπαλος του Ταγίπ Ερντογάν στις προεδρικές εκλογές του `23, βρίσκεται αντιμέτωπος με δίκη και 4ετή φυλάκιση, κατηγορούμενος για εξύβριση μελών της εκλογικής επιτροπής στις δημοτικές εκλογές του 2019.

Ο κ. Ιμάμογλου, μέλος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), κατηγορείται για δημόσια εξύβριση μελών της εκλογικής επιτροπής της Τουρκίας, ανέφερε χθες το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Είχε διαψεύσει τις κατηγορίες στο πλαίσιο έρευνας που είχε διενεργηθεί στο παρελθόν, κατά την ίδια πηγή. Δεν μίλησε για συγκεκριμένα πρόσωπα, αλλά έκανε «οξείες πολιτικές επικρίσεις», είχε πει.

Ο δήμαρχος φέρεται να είχε αποκαλέσει «ηλίθιους» τους αξιωματούχους της εκλογικής επιτροπής που είχαν ακυρώσει τις εκλογές του Μαρτίου του 2019, σύμφωνα με τη φιλοκυβερνητική εφημερίδα Sabah.

Η επίμαχη δήλωση είχε γίνει στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου τον Νοέμβριο του 2019, κατά το Ανατολή.

Σε εκείνες τις εκλογές ο κ. Ιμάμογλου είχε κερδίσει οριακά τον πρώην πρωθυπουργό της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AK). Μετά την απόφαση της εκλογικής επιτροπής να ακυρωθεί η διαδικασία, στις νέες δημοτικές εκλογές που διεξήχθησαν τον Ιούνιο, κέρδισε με μεγάλη διαφορά.

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου θεωρείται πιθανός αντίπαλος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις προεδρικές εκλογές που κανονικά θα διεξαχθούν το 2023.

Πηγές: Πρώτο Πρόγραμμα, ΑΠΕ-ΜΠΕ, dpa

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος