Νέα εκτόξευση πυραύλου από τη Β. Κορέα προς τη θάλασσα της Ιαπωνίας

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε έναν ακόμη βαλλιστικό πύραυλο προς τη Θάλασσα της Ιαπωνίας, μετέδωσε  το νοτιοκορεατικό πρακτορείο Yonhap. Η Ιαπωνία που βρίσκεται ήδη σε συναγερμό,  επιβεβαιώνει ότι είναι ο τέταρτος πύραυλος του τελευταίου 24ώρου. Μάλιστα, το πρακτορείο NHK μετέδωσε ότι ο πύραυλος έφτασε στα όρια της ΑΟΖ της Ιαπωνίας. ‘Ηδη, έκλεισαν αεροδιάδρομοι για την «ασφάλεια των επιβατών στα αεροσκάφη προς τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία», σύμφωνα με τη Σεούλ και το Τόκιο.

‘Aλλοι τρεις βαλλιστικοί πύραυλοι, συμπεριλαμβανομένου διηπειρωτικού ICBM, εκτοξεύτηκαν νωρίτερα.

Η ένταση κλιμακώθηκε με την ομοβροντία 23 πυραύλων και δοκιμαστικών βολών από την Βόρεια Κορέα αλλά και την απάντηση της Νότιας Κορέας.

Η Πολεμική Αεροπορία της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε την παράταση των κοινών αεροπορικών γυμνασίων με τις ΗΠΑ, εξαιτίας των «πρόσφατων προκλήσεων» της Βόρειας Κορέας.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καταδίκασε την «εκτόξευση του πυραύλου ICBM καλώντας «όλες τις χώρες να εφαρμόζουν πλήρως τις κυρώσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ» κατά της βόρειας Κορέας.

Σύμφωνα με τη Σεούλ, η οποία ήδη προέβη σε αντίποινα, «η δοκιμή ICBM μοιάζει να κατέληξε σε αποτυχία» κατά το δεύτερο στάδιο αποκόλλησης τμήματος του πυραύλου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος