Πούτιν και Λουκασένκο θεμελιώνουν την ένωση Ρωσίας – Λευκορωσίας

Ανταπόκριση: Αχιλλέας Πατσούκας

Την μορφή που θα έχει η ένωση Ρωσίας και Λευκορωσίας συζητούν οι πρόεδροι της Ρωσίας και της Λευκορωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν και Αλεξάντερ Λουκασένκο στην Αγία Πετρούπολη.

Σύμφωμα με τον Γραμματέα Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, στις συνομιλίες οι δυο ηγέτες θα συζητήσουν τις απόπειρες της Δύσης «να κλονίσει τα θεμέλια της Λευκορωσίας», καθώς και την εμπορική και οικονομική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, συμπεριλαμβανομένης της εφαρμογής μεγάλων κοινών έργα καθώς και οδηγίες για την οικοδόμηση του κράτους της Ένωσης.

“Τα θέματα σήμερα είναι η εμπορική και οικονομική αλληλεπίδραση Ρωσίας-Λευκορωσίας, η υλοποίηση μεγάλων κοινών προγραμμάτων και η συζήτηση για το πώς θα λειτουργούν τα υπουργεία και οι υπηρεσίες όσον αφορά την εφαρμογή των οδηγιών που είχαν δώσει νωρίτερα οι πρόεδροι για την οικοδόμηση του κράτους της Ένωσης”. Πέραν της πορείας ένωσης των δύο κρατών, σύμφωνα πάντα με τον Ντμίτρι Πεσκόφ, Πούτιν και Λουκασένκο θα εξετάσουν τα σημαντικότερα διεθνή ζητήματα, καθώς τις συτονισμένες απόπειρες της Δύσης να επηρεάσει περαιτέρω την κατάσταση στη Λευκορωσία, μέσω κυρώσεων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος