Ο Βλ. Πούτιν επισκέφτηκε τη γέφυρα της Κριμαίας – Οδήγησε αυτοκίνητο στη λωρίδα που επισκευάστηκε

Array

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν επισκέφτηκε επίσης τη γέφυρα που συνδέει την προσαρτημένη χερσόνησο της Κριμαίας με τη νότια Ρωσία, μετέδωσαν πρακτορεία ειδήσεων. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο Πούτιν έκανε βόλτα με ένα αυτοκίνητο στη γέφυρα, ένα έργο βιτρίνα της διακυβέρνησής του, και μίλησε με εργαζόμενους που επισκεύαζαν την γέφυρα μετά τις ζημιές που υπέστη από έκρηξη τον Οκτώβριο. 

Το πρακτορείο Ria Novosti παρουσίασε βίντεο μέσα από το αυτοκίνητο που φαίνεται να οδηγεί ο Πούτιν λέγοντας ότι οδήγησε προσωπικά το αυτοκίνητο στη λωρίδα που επισκευάστηκε μετά την τρομοκρατική επίθεση.

Kατά το Associated Press, o Ρώσος πρόεδρος με αυτή την κίνηση προσπάθησε να τονώσει το ηθικό των Ρώσων. Ενώ οδηγούσε, συζητούσε τις επισκευές της γέφυρας με τον Marat Khusnulin, αναπληρωτή πρωθυπουργό υπεύθυνο για το έργο.

Η Ρωσία προσάρτησε τη χερσόνησο της Κριμαίας της Ουκρανίας το 2014.

Επίσης, ο πρόεδρος της Ρωσίας υπέγραψε σήμερα (5/12) τον νόμο με τον οποίο διευρύνονται οι περιορισμοί σε ό,τι αφορά την αποκαλούμενη από το Κρεμλίνο «προπαγάνδα ΛΟΑΤΚΙ», καθιστώντας ουσιαστικά παράνομη οποιαδήποτε δημόσια έκφραση της συμπεριφοράς ή του συγκεκριμένου λαϊφστάιλ στη χώρα.

Με βάση τον νέο νόμο μπορεί να επιβληθεί βαρύ πρόστιμο σε οποιονδήποτε διαδίδει πληροφορίες που θεωρούνται προσπάθεια για την προώθηση της ομοφυλοφιλίας μέσω του διαδικτύου ή σε ταινίες, βιβλία ή διαφημίσεις. Ο νόμος αυτός αποτελεί επέκταση του προηγούμενου που απαγόρευε την ομοφυλοφιλική «προπαγάνδα» σε παιδιά. Οι αρχές τον χρησιμοποιούσαν ήδη για να απαγορεύσουν τις «παρελάσεις υπερηφάνειας» ή και να συλλάβουν ακτιβιστές που αγωνίζονταν για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων.

Οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα λένε ότι ο νέος νόμος έχει ως στόχο να θέσει εντελώς στο περιθώριο το αποκαλούμενο «μη παραδοσιακό» λάιφσταϊλ των ομοφυλόφιλων, των αμφισεξουαλικών και των διεμφυλικών ατόμων.

Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ria Novosti, Associated Press

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος