Τις επόμενες ημέρες η Σαουδική Αραβία θα διοργανώσει σύνοδο κορυφής αραβικών και ισλαμικών κρατών για να εξετάσουν από κοινού τις εξελίξεις στον πόλεμο μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Επενδύσεων της αραβικής χώρας Χαλίντ αλ Φαλίχ σε οικονομικό φόρουμ που διεξάγεται στη Σιγκαπούρη.
«Αυτήν την εβδομάδα θα δούμε τη Σαουδική Αραβία να συγκαλεί μια έκτακτη σύνοδο κορυφής των αραβικών κρατών στο Ριάντ» είπε από το βήμα του Bloomberg New Economy Forum ο αλ Φαλίχ, ο οποίος συμπλήρωσε ότι κατά τη συνάντηση, καθώς και σε επόμενες που θα ακολουθήσουν, θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για ειρηνική επίλυση των συγκρούσεων.
Παράλληλα, την ερχόμενη Κυριακή αναμένεται να ταξιδέψει στη Σαουδική Αραβία ο Ιρανός πρόεδρος Εμπραχίμ Ραΐσι, σε μια ιστορική πρώτη επίσκεψη Ιρανού αρχηγού κράτους στη σουνιτική χώρα από τη στιγμή που Τεχεράνη και Ριάντ, με τη διαμεσολάβηση της Κίνας, αποφάσισαν να βάλουν τέλος τον περασμένο Μάρτιο σε χρόνια εχθρότητας. Οι δύο χώρες έχουν βρεθεί πολλές φορές αντιμέτωπες δι’ αντιπροσώπων και στα πεδία των μαχών, όπως στις περιπτώσεις της Υεμένης, της Συρίας και του Ιράκ.
Ο πρόεδρος Ραΐσι θα επισκεφτεί το Ριάντ για να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας, η οποία επίσης θα επικεντρωθεί στην κατάσταση που επικρατεί στην Παλαιστίνη.
Πηγή: Reuters
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος