Πεκίνο: Πρώτη φορά άδεια τα νοσοκομεία από κρούσματα Covid-19

Φωτό Αρχείου (AP Photo/Ng Han Guan)

Οι δύο τελευταίοι που μολύνθηκαν με κορονοϊό στην κινεζική πρωτεύουσα πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο. Για πρώτη φορά από την αρχή της πανδημίας, δεν βρίσκεται κανείς ασθενής από Covid-19  στα νοσοκομεία της πόλης του Πεκίνου, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη η Επιτροπή Υγιεινής και Υγείας του Πεκίνου.

Κατά την περίοδο εξάπλωσης του ιού στο Πεκίνο, καταγράφηκαν 935 κρούσματα, εκ των οποίων 335 – συνδεόμενα με την υπαίθρια αγορά  Ξινφαντί. Τα μέτρα ελέγχου έχουν χαλαρώσει στην κινεζική πρωτεύουσα καθώς πλέον η χρήση μάσκας στον δρόμο είναι προαιρετική. Παραμένει όμως υποχρεωτική στα ΜΜΜ, στα καταστήματα, στους κινηματογράφους και στις δημόσιες υπηρεσίες και άλλα πολυσύχναστα μέρη.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, στην ηπειρωτική Κίνα το 94,13% των κρουσμάτων έχει θεραπευτεί. Ο αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα από το Δεκέμβριο του 2019 έχει ξεπεράσει τις 84,9 χιλιάδες με 108 κρούσματα να έχουν σημειωθεί τις τελευταίες εφτά μέρες (το ποσοστό μείωσης των κρουσμάτων κατά τη διάρκεια της εβδομάδας ήταν περίπου 6,7% ανά ημέρα). Δεν έχουν σημειωθεί θάνατοι στην χώρα από τις 15 Απριλίου (εκτός από κρούσματα, τα οποία σημειώθηκαν μια φορά ως αποτέλεσμα της προσαρμογής). Το ποσοστό θνητότητας είναι 5,45% (περισσότεροι από 4,6 χιλιάδες άνθρωποι έχουν πεθάνει) Ο αριθμός των ασθενών με κορωνοϊό σε τοπικά ιατρικά κέντρα είναι 347 και μόνο εφτά άτομα νοσούν σοβαρά.

ΠΗΓΗ:TASS