Πέδρο Σάντσεθ: Στο Κίεβο θα βρεθεί το Σάββατο – Θα επαναλάβει την «ακλόνητη» υποστήριξη της ΕΕ στην Ουκρανία

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ θα μεταβεί το Σάββατο στο Κίεβο για να επαναλάβει την «ακλόνητη» υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ουκρανία, την πρώτη ημέρα της εκ περιτροπής προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ που παρέχεται από την Ισπανία από την 1η Ιουλίου, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η ανακοίνωση σχετικά με την επίσκεψη αυτή έγινε την Πέμπτη από τον Ουκρανό Πρόεδρο Volodymyr Zelensky, κατά τη διάρκεια μιας τηλεδιάσκεψης με τους 27 ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που συγκεντρώθηκαν στις Βρυξέλλες.

«Ο επικεφαλής της κυβέρνησης (της Ισπανίας) τόνισε ότι η πρώτη πράξη της ισπανικής προεδρίας θα είναι να ταξιδέψει στο Κίεβο για να καταστήσει ορατή (…) την ακλόνητη υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ουκρανία, σε όλους τους τομείς: στρατιωτικό, ανθρωπιστικό και οικονομική», επιβεβαίωσε λίγο αργότερα το γραφείο Τύπου του Σάντσεθ.

Την πρώτη ημέρα της συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες, οι Ευρωπαίοι ηγέτες επανέλαβαν τη δέσμευσή τους για μακροπρόθεσμη υποστήριξη στο Κίεβο ενόψει της ρωσικής επιθετικότητας.

«Είναι σημαντικό να διπλασιαστεί η υποστήριξη προς την Ουκρανία, για τη στρατιωτική ικανότητα και την οικονομική βοήθεια», παρακάλεσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Η Ουκρανία έχει το καθεστώς της υποψήφιας χώρας για ένταξη στην ΕΕ και ελπίζει να επιτύχει την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων από τα τέλη του 2023.

Μετάφραση: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος