Πέδρο Σάντσεθ: Ανάπτυξη ισπανικών στρατευμάτων στη Σλοβακία και ενίσχυση στη Ρουμανία στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ

ανταπόκριση από τη Μαδρίτη: Δώρα Μακρή

ΗΙσπανία θα συμβάλει στο νέο αμυντικό σχέδιο του ΝΑΤΟ στέλνοντας νέα στρατεύματα στην ανατολική πλευρά της Συμμαχίας, ανακοίνωσε ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ κατά την άφιξή του στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ που πραγματοποιείται στο Βίλνιους.

Η Ισπανία θα ανακοινώσει σήμερα «τη δέσμευσή της να αναπτύξει και να ενισχύσει την παρουσία μας στο ανατολικό μέτωπο, πρώτα στη Ρουμανία και στέλνοντας νέα στρατεύματα στη Σλοβακία», δήλωσε ο Σάντσεθ. Το νέο συμμαχικό αμυντικό σχέδιο που θα εγκριθεί σήμερα στο Βίλνιους, η πρώτη μεταρρύθμιση των περιφερειακών αμυντικών σχεδίων μετά τον Ψυχρό Πόλεμο, θα έχει «ένα όραμα 360 μοιρών», σύμφωνα με τη Στρατηγική Αντίληψη που συμφωνήθηκε στη σύνοδο κορυφής της Μαδρίτης πέρυσι.

Προς το παρόν, το ισπανικό υπουργείο Άμυνας δεν έχει διευκρινίσει ποια θα είναι η συνεισφορά της Ισπανίας στις αμυντικές δραστηριότητες του ΝΑΤΟ στη Σλοβακία, μια από τις χώρες όπου ο στρατιωτικός οργανισμός έχει αναθέσει νέα τάγματα μάχης για την αντιμετώπιση της ρωσικής απειλής.

Άγνωστος είναι επίσης ο αριθμός των στρατευμάτων που θα σταλούν στη χώρα. Από την άλλη πλευρά, ο ισπανικός στρατός συμμετέχει από το 2021 στην επιχείρηση της Συμμαχίας στη Ρουμανία με στρατεύματα από τον Αεροπορικό και Διαστημικό Στρατό με ομάδα 130 ατόμων που εκτελούν εναέριες αποστολές επιτήρησης, επιτελείο που θα ενισχυθεί, σύμφωνα με τις αποφάσεις που λαμβάνουν σήμερα και αύριο οι ηγέτες των συμμάχων στη λιθουανική πρωτεύουσα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος