Παγκόσμια ανησυχία για τις προειδοποιήσεις Μπάιντεν: Πιο κοντά από ποτέ ο πυρηνικός «Αρμαγεδδών»

Array

Ο πυρηνικός Αρμαγεδδών είναι πιο κοντά από ποτέ, προειδοποιεί ο Τζο Μπάιντεν, που μιλά ξεκάθαρα για πρώτη φορά για ρίσκο χρήσης πυρηνικών από τη Ρωσία. Τονίζει ότι είναι η πιο επικίνδυνη περίοδος για μια τέτοια εξέλιξη μετά την πυραυλική κρίση στην Κούβα το 1962. “Δεν πιστεύω ότι έχει κάποιος την ικανότητα να κάνει εύκολα χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων και να μην καταλήξουμε σε ένα Αρμαγεδδώνα” τόνισε.

Στο άκουσμα της έκφρασης Αρμαγεδδών ο Εμανουέλ Μακρόν ζήτησε μεγαλύτερη σύνεση. “Πάντα αρνιόμουν να ασχολούμαι με την πολιτική μυθοπλασία. Πιστεύω ότι αυτό το ζήτημα θα πρέπει όλοι να το αντιμετωπίζουμε με σύνεση” τόνισε ο Γάλλος πρόεδεος, ενώ ο Όλαφ Σολτς τόνισε πως δεν θα είναι αποδεκτή καμία χρήση πυρηνικών.

Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει την πιθανότητα αναφέρει στην ΕΡΤ ο Αλεξάντερ Κούλεϊ, καθηγητής στο Κολούμπια: “Νομίζω ότι είναι δύσκολο να κρίνουμε την αξιοπιστία (των απειλών) γιατί είτε σκοπεύει να τα χρησιμοποιήσει, είτε όχι θα πρέπει να δείξει ότι είναι αξιόπιστες. Πρέπει να δώσει σήμα ότι θα το κάνει“.

Η προτροπή του Ζελένσκι προς το ΝΑΤΟ για προληπτικά πλήγματα προς τη Ρωσία ώστε σταματήσει τις απειλές, προκάλεσε την αντίδραση του Κρεμλίνου, που λέει πως καλεί για την έναρξη του τρίτου παγκοσμίου πολέμου. “Η ειδική επιχείρηση ξεκίνησε για να εξαλείψει αυτού του είδους τις απειλές” τόνισε ο Σεργκέι Λαβρόφ.

Φιλορώσοι στη Χερσώνα εκφράζουν την αγανάκτησή τους για τις ήττες της Ρωσίας στο μέτωπο, φτάνοντας ακόμη και σε ακραίες δηλώσεις. “Πράγματι, υπάρχουν πολλοί που λένε ότι αν ήταν στη θέση του υπουργού Άμυνας που άφησε όλα αυτά να γίνουν, απλά θα είχαν αυτοκτονήσει” δήλωσε ο φιλορώσος αξιωματούχος της Χερσώνας, Κίριλ Στρεμούσοφ.

Την ίδια ώρα ο Ρώσος πρόεδρος γιόρτασε τα 70α γενέθλιά του έχοντας γύρω του αρκετούς ηγέτες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Ευχές του έστειλε ο Κιμ Γιονγκ Ουν, ένα τρακτέρ ο Αλεξάντρ Λουκασένκο και ένα βουνό από πεπόνια ο πρόεδρος του Τατζικιστάν. “Ο Θεός τον έφερε στην εξουσία” αναφέρει ο Πατριάρχης Κύριλλος και ζήτησε από τον κόσμο προσευχές δύο ημερών για να είναι καλά.

Επιμέλεια: Ζέτα Κονταξή

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος