Ο Πούτιν γιορτάζει τα 70α γενέθλιά του – Το τρακτέρ δώρο από τον Λουκασένκο

Array

Με ποιον θα γιορτάσει; Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν γιορτάζει σήμερα, Παρασκευή, 7 Οκτώβρη, τα εβδομηκοστά γενέθλιά του.  Σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια, που γιόρταζε τα γενέθλιά του όλη η Ρωσία, αυτή τη φορά η γιορτή του θα παραμείνει στη σκιά της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Με αφορμή τα γενέθλια του Ρώσου προέδρου, ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος κάλεσε όλους τους πολίτες, αλλά και τους ιερείς, να προσευχηθούν για την υγεία του Βλαντιμίρ Πούτιν. Επίσης συμβούλεψε τους πιστούς όχι μόνο να προσεύχονται στις 7 Οκτωβρίου, αλλά και τις επόμενες ημέρες.

“Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν θα γίνει σήμερα 70 ετών. Ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος ενθαρρύνει όλους τους μοναχούς, τους ιερείς και τους πολίτες να προσεύχονται θερμά στα σπίτια τους αυτήν την ημέρα για την υγεία του πρώτου ανθρώπου του ρωσικού κράτους”, αναφέρει η επιστολή του πατριάρχη, γράφει η Kommersant.

Παρεμπιπτόντως, τα προηγούμενα χρόνια, ο Βλαντιμίρ Πούτιν περνούσε συχνά τα γενέθλιά του στη φύση με τους στενότερους συνεργάτες του, συμπεριλαμβανομένου του υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου. Ο Ρώσος πρόεδρος γιόρτασε τα γενέθλιά του το 2019 στα βουνά της νότιας Σιβηρίας, πιο συγκεκριμένα στην περιοχή Τούβα που συνορεύει με τη Μογγολία. «Ο Πούτιν συνοδευόταν από τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου και μάζευαν μαζί μανιτάρια. Αργότερα ξεκουράστηκαν και ήπιαν τσάι», ανέφεραν τότε τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Λουκασένκο έκανε δώρο στον Πούτιν ένα τρακτέρ

Ένα τρακτέρ έκανε δώρο στον Βλαντίμιρ Πούτιν για τα γενέθλιά του ο Αλεξάντερ Λουκασένκο, σύμφωνα με όσα ο ίδιος δήλωσε τους δημοσιογράφους κατά την άφιξή του στην άτυπη συνάντηση κορυφής στην Αγία Πετρούπολη.

«Ένα τρακτέρ. Αυτό που χρησιμοποιώ εγώ, που είναι τρακτέρ από τη Λευκορωσία. Το καλύτερο, χειροποίητο» απάντησε στους δημοσιογράφους τονίζοντας ότι θα σπείρουν μαζί σιτηρά. «Είναι πολλαπλών χρήσεων. Θα καλλιεργήσουμε τρόφιμα, ώστε ο Ντούντα, ο Μοραβιέτσκι, η Ευρώπη να μην πεινάσουν και να μην κλέβουν ψωμί από την Ουκρανία», είπε ο Λουκασένκο.

Πηγή: https://www.klix.ba/vijesti/svijet/putin-slavi-70-rodjendan

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος