Ο Τζόνσον ζήτησε συγγνώμη για το πρόστιμο παραβίασης των κανόνων της Covid-19

Ο Μπόρις Τζόνσον ζήτησε συγγνώμη από το Κοινοβούλιο μετά το πρόστιμο που έλαβε από την αστυνομία την προηγούμενη εβδομάδα.

«Πλήρωσα αμέσως το πρόστιμο και ζήτησα από τον βρετανικό λαό μια πλήρη συγγνώμη και δράττομαι της ευκαιρίας για να επαναλάβω την ολόψυχη συγγνώμη μου στη Βουλή», είπε ο Τζόνσον.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός συνέχισε: «Επιτρέψτε μου επίσης να πω, όχι με μετριασμό ή δικαιολογία, ότι δεν μου πέρασε από το μυαλό τότε ή στη συνέχεια ότι μια συγκέντρωση στην αίθουσα του υπουργικού συμβουλίου πριν από μια ζωτικής σημασίας συνεδρίαση για τη στρατηγική Covid θα μπορούσε να ισοδυναμεί με παραβίαση των κανόνων. Αυτό ήταν λάθος μου – ζητώ ανεπιφύλακτα συγγνώμη. Σέβομαι το αποτέλεσμα της αστυνομικής έρευνας» τόνισε.

«Τι αστείο», απάντησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο ηγέτης των Εργατικών, Κιρ Στάρμερ, απέρριψε τις δικαιολογίες του πρωθυπουργού για το partygate ως «αστείο». «Η ζημιά έγινε. Το κοινό έχει αποφασίσει. Δεν πιστεύουν ούτε μια λέξη που λέει ο πρωθυπουργός. Όπως πάντα, όσοι είναι κοντά του καταστράφηκαν. Καλοί υπουργοί αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις δημόσιες θέσεις τους» είπε ο Κιρ Στάρμερ αναφερόμενος σε στελέχη της κυβέρνησης που παραιτήθηκαν επειδή παραβίασαν τους κανόνες αποστασιοποίησης όπως ο πρώην υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ.

Ο Μπόρις Τζόνσον δέχτηκε σκληρή επίθεση από τους βουλευτές κυρίως της αντιπολίτευσης αλλά και βουλευτών του Συντηρητικού κόμματος.

Ανταπόκριση από το Λονδίνο: Ευδοξία Λυμπέρη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος