Ψηφοφορία για παραπομπή του Μπόρις Τζόνσον για τα κορονοπάρτι σε Επιτροπή

ανταπόκριση από το Λονδίνο: Ευδοξία Λυμπέρη

Ο πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων, θα ικανοποιήσει το αίτημα των κομμάτων της αντιπολίτευσης για ψηφοφορία την Πέμπτη σχετικά με το εάν θα παραπεμφθεί ο ΜπόριςΤζόνσον στην Επιτροπή Προνομίων του κοινοβουλίου για έρευνα.

Η επιτροπή -εάν υπερψηφιστεί η πρόταση- θα εξετάσει εάν ο Τζόνσον παραπλάνησε το Κοινοβούλιο όταν είπε τον περασμένο Δεκέμβριο, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με πάρτι που διεξάγονταν στην Ντάουνινγκ Στριτ ότι «όλες οι οδηγίες τηρήθηκαν πλήρως».

Σύμφωνα με τον υπουργικό κώδικα, η εν γνώσει παραπλάνηση του κοινοβουλίου είναι αδίκημα που θα πρέπει να οδηγήσει σε παραίτηση.

Οι Εργατικοί σχεδιάζουν να επωφεληθούν από την ψήφο πριν από τις τοπικές εκλογές τον επόμενο μήνα, “στοχοποιώντας” τους βουλευτές που ψηφίζουν υπέρ του πρωθυπουργού για τα κορονοπάρτι.

Η κυβέρνηση αναμένεται να δώσει αυστηρή γραμμή στους βουλευτές της να καταψηφίσουν την πρόταση, αλλιώς θα διακινδυνεύσουν μια έρευνα από την Επιτροπή Προνομίων, με επικεφαλής τον Εργατικό Κρις Μπράιαντ.

Ο Μπόρις Τζόνσον δέχτηκε από την αστυνομία και πλήρωσε πρόστιμο 50 λιρών για παραβίαση του νόμου των περιοριστικών μέτρων για τον COVID-19, ενώ η έρευνα αυνεχίζεται και ο πρωθυπουργός μπορεί να δεχτεί περαιτέρω πρόστιμα για άλλα πάρτι στα οποία φέρεται να παρευρέθη στη Ντάουνινγκ Στριτ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος