Ο Σι κάλεσε τον Σάντσεθ στο Πεκίνο με θέμα την ειρηνευτική συμφωνία μεταξύ Κιέβου και Μόσχας 

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ κάλεσε τον Ισπανό πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στο Πεκίνο την επόμενη εβδομάδα.

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ κάλεσε τον Ισπανό πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στο Πεκίνο την επόμενη εβδομάδα, εν μέσω των προσπαθειών του Σι να μεσολαβήσει στις ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Κιέβου και Μόσχας. 

Επιβεβαιώθηκε από την ισπανική κυβέρνηση ότι ο Σάντσεθ θα επισκεφθεί την Κίνα στις 30 και 31 Μαρτίου και ο βασικός λόγος της επίσκεψης ήταν η «πιθανή μεσολάβηση του Σι στον πόλεμο στην Ουκρανία», αναφέρει το σερβικό πρακτορείο «Beta». 

Η Ισπανία αναλαμβάνει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον Ιούλιο και ο Σάντσεθ την απεικονίζει στην παγκόσμια σκηνή ως σταθερό σύμμαχο της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, γράφει το AP. 

Στις 30 Μαρτίου, θα παρευρεθεί στο «Φόρουμ του Μποάο για την Ασία» στο κινεζικό νησί Χαϊνάν, πριν ταξιδέψει στο Πεκίνο την επόμενη μέρα για συνάντηση με τον Σι, ανακοίνωσε το γραφείο του Σάντσεθ. 

ΟΣι συναντήθηκε στη Μόσχα αυτή την εβδομάδα με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτινγια να συζητήσει το ειρηνευτικό σχέδιο του Πεκίνου για την Ουκρανία, το οποίο οι δυτικές χώρες έχουν απορρίψει ως «μη βιώσιμο». 

Μετάφραση – επιμέλεια: Γιέλενα Τσβιέτκοβιτς  

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος