Στη Μόσχα ο Σι Τζινπίνγκ – «Η Κίνα και η Ρωσία είναι καλοί γείτονες και αξιόπιστοι εταίροι»

Ο Σι Τζινπίνγκ έφτασε στη Μόσχα στις 12:59 τοπική ώρα, μετέδωσε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Tass.

Ο Σι Τζινπίνγκ έφτασε στη Μόσχα στις 12:59 τοπική ώρα, όπως μετέδωσε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, Tass. Σε βίντεο που κάνει τον γύρο του κόσμου φαίνεται πως μια στρατιωτική μπάντα τον περίμενε στο διεθνές αεροδρόμιο, Βνούκοβο της Ρωσίας για να τον χαιρετήσει.

Τον Σι Τζινπίνγκ συνοδεύει στη Μόσχα η σύζυγός του και πρόκειται να συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν περίπου στις 16:30 (τοπική ώρα) σύμφωνα με τους New York Times. Στην ατζέντα των συζητήσεων θα κυριαρχήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Tass ανέφερε ορισμένα σχόλια του Σι κατά την άφιξή του. «Είμαι πολύ χαρούμενος, μετά από πρόσκληση του Προέδρου Βλαντιμίρ Βλαντιμίροβιτς Πούτιν, να επιστρέψω στη χώρα του στενού μας γείτονα για μια κρατική επίσκεψη», ανέφερε, προσθέτοντας: «Η Κίνα και η Ρωσία είναι καλοί γείτονες και αξιόπιστοι εταίροι που συνδέονται με βουνά και ποτάμια».

Σύμφωνα με τον Ντμίτρι Σ. Πεσκόφ, εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, η συνάντηση θα είναι «ανεπίσημη αλλά πολύ σημαντική».

Η τριήμερη επίσημη αυτή επίσκεψη στη Ρωσία, μια χώρα με την οποία η Κίνα έχει σημαντικούς διπλωματικούς και οικονομικούς δεσμούς, είναι η πρώτη που πραγματοποιεί ο Σι στη Μόσχα εδώ και σχεδόν τέσσερα χρόνια.

Η επίσκεψη του Σι γίνεται επίσης λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για την έκδοση εντάλματος σύλληψης εναντίον του Πούτιν, τον οποίο κατηγορεί για έγκλημα πολέμου επειδή «απέλασε παρανόμως» παιδιά από την Ουκρανία στη Ρωσία

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος