Ο Πέδρο Σάντσεθ υποστηρίζει τη μεσολάβηση Ερντογάν στην Ουκρανία

Ο Σάντσεθ υποστηρίζει τη μεσολάβηση Ερντογάν στην Ουκρανία. Παρότι δεν προβλεπόταν στο επίσημο πρόγραμμα του Σάντσεθ στη Νέα Υόρκη όπου βρίσκεται για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, εντούτοις πραγματοποιήθηκε συνάντησή του με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι η συζήτησή τους επικεντρώθηκε στην κατάσταση στην Ουκρανία για την οποία συμφώνησαν ότι είναι «περίπλοκη» και ο Σάντσεθ εξέφρασε την υποστήριξή του για λύση της σύγκρουσης μέσω διαπραγματεύσεων, όπως ζήτησε ο Ερντογάν στην αμερικανική τηλεόραση PBS , όπου ζήτησε την πλήρη αποχώρηση της Ρωσίας από την Ουκρανία.

Ο Σάντσεθ υποστήριξε την μεσολάβηση της Τουρκίας μεταξύ Κιέβου και Μόσχας για να επιτραπούν οι εξαγωγές δημητριακών από την Ουκρανία και λιπασμάτων από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία.

Ο Σάντσεθ εκμεταλλεύτηκε επίσης τη δεύτερη μέρα του ταξιδιού του στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ για να συναντηθεί με τέσσερις άλλους ηγέτες: τον Ιρακινό πρωθυπουργό, Mustafá al Kadhimi, τον πρόεδρο του Νίγηρα, Μοχάμεντ Μπαζούμ τον πρωθυπουργό του Πακιστάν, Shehbaz Sharif, και τον πρόεδρο της Βολιβίας, Luis Arce.

Τέλος, στην ομιλία του στη Σύνοδο Κορυφής για την Επισιτιστική Ασφάλεια, ανακοίνωσε 236,5 εκατομμύρια ευρώ για την καταπολέμηση της πείνας στον κόσμο. Από το ποσό αυτό, τα 151,5 εκατομμύρια είναι δωρεά του ισπανικού κράτους και άλλα 85, πιστώσεις από το Ταμείο για την Προώθηση της Ανάπτυξης του Ισπανικού Οργανισμού Αναπτυξιακής Συνεργασίας (AECID).

Ανταπόκριση Μαδρίτη: Δώρα Μακρή, ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος