Ο αριθμός των τραπεζιτών που κερδίζουν περισσότερα από ένα εκατομμύριο ευρώ ετησίως αυξάνεται κατά 70% στην Ισπανία

Array

ανταπόκριση από τη Μαδρίτη: Δώρα Μακρή

Ήταν 128 οι Ισπανοί τραπεζίτες που κέρδιζαν πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ ετησίως. Ο αριθμός αυτός φθάνει σήμερα τους 221. Επιπλέον, η Ισπανία διαθέτει το πιο ακριβοπληρωμένο στέλεχος τράπεζας σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση με αποδοχές μεταξύ 14 και 15 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως.

Τα στοιχεία αυτά δημοσιοποίησε η Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών. Σύμφωνα με τον εποπτικό οργανισμό σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση υπάρχουν 1.957 τραπεζίτες που κερδίζουν περισσότερα από ένα εκατομμύριο ευρώ ετησίως. 42% περισσότεροι από το προηγούμενο έτος. Αυτός ο αριθμός των εκατομμυριούχων τραπεζιτών έχει εκτοξευθεί ιδιαίτερα στην Ιταλία, τη Γαλλία και την Ισπανία, όπου το ποσοστό αυξάνεται θεαματικά κατά 70%. Δηλαδή σχεδόν διπλασιάζεται.

Η Γερμανία συνεχίζει να είναι η χώρα όπου υπάρχουν οι περισσότεροι (600 συνολικά), αλλά η Ισπανία είναι η χώρα όπου εκτοξεύονται οι αποδοχές τους.Ο αριθμός των τραπεζιτών που κερδίζουν περισσότερα από ένα εκατομμύριο ευρώ ετησίως αυξάνεται κατά 70% στην Ισπανία

Ο αριθμός των τραπεζιτών που κερδίζουν περισσότερα από ένα εκατομμύριο ευρώ ετησίως αυξάνεται κατά 70% στην ΙσπανίαΗ πυραμίδα των εκατομμυριούχων τραπεζιτών στην Ισπανία είναι χτισμένη έτσι. Υπάρχουν 148 τραπεζίτες που κερδίζουν έως και δύο εκατομμύρια ευρώ ετησίως, 37 περισσότεροι τραπεζίτες που κερδίζουν έως και τρία εκατομμύρια ετησίως, 18 που κερδίζουν έως τέσσερα εκατομμύρια, οκτώ περισσότεροι που κερδίζουν από πέντε έως έξι εκατομμύρια ετησίως. Και στην κορυφή αυτής της πυραμίδας, ο ένας και μοναδικός που κερδίζει από 14 έως 15 εκατομμύρια και που δεν έχει δημοσιοποιηθεί το όνομα του.

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι σύλλογοι απολυμένων πρώην τραπεζικών υπαλλήλων, κυρίως χαμηλόμισθων που απολύθηκαν με την κρίση του 2008 και αργότερα, προβαίνουν σήμερα σε ανακοινώσεις και δηλώσεις στα ισπανικά ΜΜΕ μετά την δημοσιοποίηση των στοιχείων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος