Νέα Υόρκη – Αεροπορικές εταιρείες: Παρελθόν οι ανησυχίες για την ανάπτυξη τεχνολογίας 5G

Παρελθόν φαίνεται ότι αποτελούν οι ανησυχίες για τυχόν προβλήματα στις πτήσεις από την ανάπτυξη της τεχνολογίας 5G, σύμφωνα με στελέχη των μεγαλύτερων αεροπορικών εταιρειών της Νέας Υόρκης.

Αν και η AT&T και η Verizon συμφώνησαν να καθυστερήσουν προσωρινά την ανάπτυξη 5G στα μεγάλα αεροδρόμια, οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι της American και της United είπαν ότι τώρα θα υπάρξει επίλυση του όποιου προβλήματος, χωρίς καθυστερήσεις, εκτροπές ή ακυρώσεις πτήσεων.

«Χρειάστηκε λίγος χρόνος για να φτάσουμε στο σωστό σημείο, αλλά νιώθω ότι βρισκόμαστε στο σωστό σημείο», δήλωσε ο Νταγκ Πάρκερ, Διευθύνων Σύμβουλος της American Airlines. «Δεν νομίζω ότι θα υπάρχει κάποια αναστάτωση στο μέλλον εξαιτίας αυτού» πρόσθεσε.

«Αν και θα ήθελα να συνέβαινε νωρίτερα, τα καλά νέα είναι ότι τώρα έχουμε δεσμευτεί όλοι, η Ομοσπονδιακή Αρχή Αεροπλοΐας FAA και η DOT, οι… κατασκευαστές αεροσκαφών, οι αεροπορικές εταιρείες και οι τηλεπικοινωνίες», δήλωσε ο Scott Kirby, Διευθύνων Σύμβουλος της United. «Αν και δεν έχουμε ακόμη οριστικό ψήφισμα, είμαι βέβαιος ότι θα φτάσουμε εκεί».

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών δημοπράτησε το φάσμα της ζώνης C σε ασύρματους παρόχους των ΗΠΑ πέρυσι, μια πώληση 81 δισεκατομμυρίων δολαρίων που θα τους επέτρεπε να παρέχουν ισχυρή και προσοδοφόρα υπηρεσία 5G. Αλλά οι αεροπορικές εταιρείες άρχισαν σύντομα να αντιδρούν, υποστηρίζοντας ότι η χρήση αυτής της τεχνολογίας κοντά σε αεροδρόμια θα μπορούσε να επηρεάσει τα υψόμετρα ραντάρ αεροσκαφών, ένα όργανο που λέει στους πιλότους πόσο ψηλά βρίσκεται το αεροπλάνο τους από το έδαφος.

Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει εκτεταμένες, συνεχείς και δαπανηρές διακοπές του προγράμματος πτήσεων, ίσως καθυστερώντας δεκάδες χιλιάδες πτήσεις ετησίως. Θα μπορούσε να κοστίσει δισεκατομμύρια δολάρια στη βιομηχανία που έχει χάσει δεκάδες δισεκατομμύρια τα τελευταία δύο χρόνια λόγω της πανδημίας.

Μετά από μερικές προσωρινές καθυστερήσεις στις υπηρεσίες 5G, ο Λευκός Οίκος και οι τηλεπικοινωνίες κατέληξαν αυτή την εβδομάδα σε συμφωνία για την καθυστέρηση της κυκλοφορίας της τεχνολογίας κοντά σε αεροδρόμια μέχρι να υπάρξει συναίνεση για τον τρόπο αντιμετώπισης του πιθανού προβλήματος.

Οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών ακούγονταν από πλευράς τους δυσαρεστημένες. «Είμαστε απογοητευμένοι από την αδυναμία της FAA να κάνει αυτό που έχουν κάνει σχεδόν 40 χώρες, δηλαδή να αναπτύξουν με ασφάλεια την τεχνολογία 5G χωρίς να διαταράσσουν τις αεροπορικές υπηρεσίες, και την προτρέπουμε να το κάνει έγκαιρα», δήλωσε η εκπρόσωπος της AT&T, Μέγκαν Κέττερερ.

Ωστόσο, τα στελέχη των αεροπορικών εταιρειών εξέφρασαν την πεποίθηση ότι μπορεί να υπάρξει σύντομα μια συμφωνία που θα ικανοποιήσει όλα τα μέρη. “Οι τεχνικοί εμπειρογνώμονες που εργάζονται σε αυτό μας λένε ότι δεν είναι πραγματικά τόσο περίπλοκο όταν όλοι μπορούν να μοιραστούν πληροφορίες και να εργαστούν πάνω σε αυτό“, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της American Airlines την Πέμπτη. “Επομένως, είμαστε αισιόδοξοι ότι θα μπορέσουμε να το αντιμετωπίσουμε με τρόπο που να επιτρέπει την πλήρη ανάπτυξη του 5G ακόμα και κοντά σε αεροδρόμια“.

Εξακολουθούν να υπάρχουν ορισμένα προβλήματα για τις περιφερειακές αεροπορικές εταιρείες που πετούν μικρότερα αεροπλάνα, συμπεριλαμβανομένων των American Eagle, Delta Connection και United Express. Η Faye Malarkey Black, πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Αεροπορικών Εταιρειών είπε ότι τα μέλη της περιμένει ακόμη να δει ποιοι κανόνες θα ισχύουν σε περιπτώσεις κακής ορατότητας για τις πτήσεις τους.

Πηγή: edition.cnn.com

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος