Προειδοποίηση αεροπορικών εταιρειών για το 5G: Τα αεροπλάνα θα καθηλωθούν – το εμπόριο θα σταματήσει

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας (FAA), προειδοποίησε ότι πιθανές παρεμβολές συχνότητας θα μπορούσαν να επηρεάσουν ευαίσθητα όργανα στο αεροπλάνο, όπως τα υψόμετρα, και να επηρεάσουν σημαντικά τις λειτουργίες πτήσης σε κακή ορατότητα.

Οι εκτελεστικοί διευθυντές μεγάλων αμερικανικών αεροπορικών εταιρειών επιβατών και εμπορευμάτων έστειλαν επιστολή σε πολλά κρατικά ιδρύματα στην οποία εξέφρασαν ανησυχία για την ασφάλεια των πτήσεων από την Τετάρτη, όταν η εταιρείες AT&T και η Verizon θα αρχίσουν να εισάγουν την υπηρεσία δικτύου 5G.

Στην επιστολή, προειδοποιούσαν ότι η αεροπορία απειλείται από μια «καταστροφική» κρίση σε λιγότερο από 36 ώρες, επειδή η νέα υπηρεσία C-Band 5G θα μπορούσε να καταστήσει άχρηστο σημαντικό αριθμό αεροσκαφών ευρείας ατράκτου, να προκαλέσει «χάος» στις πτήσεις σε Αμερική και ότι δεκάδες χιλιάδες «Αμερικανοί θα μπορούσαν να κολλήσουν στα αεροδρόμια του εξωτερικού».

«Εκτός και αν τα μεγάλα αεροδρόμιά μας δεν έχουν εκκαθαριστεί για πτήσεις, η συντριπτική πλειονότητα των επιβατικών και φορτηγών αεροπλάνων ουσιαστικά θα ακινητοποιηθούν», έγραψαν οι διευθύνοντες σύμβουλοι των American Airlines, Delta Airlines, United Airlines, Southwest Airlines και άλλων εταιρειών.

«Αυτό σημαίνει ότι μια μέρα σαν χθες, περισσότερες από 1.100 πτήσεις και 100.000 επιβάτες θα υπόκεινται σε ακύρωση, εκτροπή ή καθυστέρηση πτήσεων», προειδοποιεί η επιστολή.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας (FAA),προειδοποίησε ότι πιθανές παρεμβολές συχνότητας θα μπορούσαν να επηρεάσουν ευαίσθητα όργανα στο αεροπλάνο, όπως τα υψόμετρα, και να επηρεάσουν σημαντικά τις λειτουργίες πτήσης σε κακή ορατότητα.

Αργά τη Δευτέρα, οι αεροπορικές εταιρείες εξέταζαν εάν θα αρχίσουν να ακυρώνουν ορισμένες διεθνείς πτήσεις προς την Αμερική, οι οποίες είναι προγραμματισμένες για την Τετάρτη σύμφωνα με το πρόγραμμα πτήσεων.

Η επιστολή, η οποία υπογράφηκε επίσης από τις UPS Airlines, Alaska Air, Atlas Air, JetBlue Airways και FedEx Express, τονίζει ότι είναι απαραίτητη η επείγουσα δράση γιατί «ειλικρινά, το εθνικό εμπόριο θα σταματήσει».

Η FAA δήλωσε, αναφέρει το πρακτορείo Tanjug, ότι συνεχίζει να συνεργάζεται με την αεροπορική βιομηχανία και τις εταιρείες ασύρματου Διαδικτύου σε μια προσπάθεια να περιορίσει τις καθυστερήσεις και τις ακυρώσεις πτήσεων λόγω 5G. Άλλες κρατικές υπηρεσίες δεν απάντησαν στην επιστολή της αεροπορικής εταιρείας.

Μετάφραση – επιμέλεια: Γιέλενα Τσβιέτκοβιτς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος