ΗΠΑ: Χάος στις αερομεταφορές – Αξιωματούχος του Τραμπ κατηγορεί τον Μπάιντεν ότι αρνήθηκε «να συνταχθεί με την επιστήμη»

Ο διορισμένος από τον Ντόναλντ Τραμπ επίτροπος της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Επικοινωνιών (FCC) Μπρένταν Καρ εξέδωσε την Τετάρτη δήλωση με την οποία κατηγορεί τη διοίκηση Μπάιντεν για το χαοτικό λανσάρισμα της ασύρματης τεχνολογίας 5G της Verizon και της AT&T, το οποίο προκάλεσε την ακύρωση ή την καθυστέρηση πτήσεων εντός και προς τις ΗΠΑ από αρκετές αεροπορικές εταιρείες λόγω φόβων ότι η τεχνολογία θα διαταράξει τα όργανα των αεροσκαφών.

«Πρόκειται για μια ξεκάθαρη αποτυχία της ηγεσίας. Ανά πάσα στιγμή, ο Λευκός Οίκος θα μπορούσε να είχε ορθώσει το ανάστημά του και να συνταχθεί με την επιστήμη. Δεν το έκαναν», δήλωσε ο κ. Καρ.

Μεγάλες διεθνείς αεροπορικές εταιρείες έχουν αρχίσει να ακυρώνουν πτήσεις προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, αφότου η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) εξέφρασε ανησυχίες για τους ασύρματους πύργους 5G κοντά σε αεροδρόμια.

Η Emirates, η Air India, η Japan Airlines και η All Nippon Airways ανακοίνωσαν ότι θα αναστείλουν τις πτήσεις μετά την πίεση που άσκησε η εμπορική ένωση Airlines for America στην κυβέρνηση Μπάιντεν για «καταστροφικές διαταραχές» λόγω της προγραμματισμένης για τις 19 Ιανουαρίου, έναρξης του 5G.

Η Emirates ανέστειλε τις πτήσεις σε εννέα αεροδρόμια, μεταξύ των οποίων τα αεροδρόμια της Βοστώνης, του Σικάγο Ο’Χέαρ, του Ντάλας Φορτ Γουόρθ, του George Bush Intercontinental στο Χιούστον, του Μαϊάμι, του Νιούαρκ, του Ορλάντο, του Σαν Φρανσίσκο και του Σιάτλ.

Είπε ότι θα συνεχίσει τις πτήσεις προς το αεροδρόμιο John F. Kennedy της Νέας Υόρκης, το αεροδρόμιο του Λος Άντζελες και το Washington Dulles.

Ο σερ Τιμ Κλαρκ, πρόεδρος της αεροπορικής εταιρείας, χαρακτήρισε την αμερικανική κυβέρνηση και τις εταιρείες ασύρματης τηλεφωνίας «εγκληματίες» και «ανεύθυνους» επειδή δημιούργησαν τις συνθήκες που επέτρεψαν να συμβεί αυτό το χάος.

Οι γίγαντες των ασύρματων τηλεπικοινωνιών AT&T και Verizon ανακοίνωσαν ότι η ενεργοποίηση των πύργων 5G κοντά σε ορισμένα αεροδρόμια των ΗΠΑ θα καθυστερήσει για δύο εβδομάδες προκειμένου να επιλυθούν οι διαφορές.

Το υψηλής ταχύτητας διαδίκτυο 5G χρησιμοποιεί τις λεγόμενες συχνότητες της ζώνης C κοντά σε αυτές που χρησιμοποιούν τα αεροσκάφη για τη μέτρηση του υψομέτρου τους, με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) να προειδοποιεί ότι οι πιθανές παρεμβολές θα μπορούσαν να επηρεάσουν ευαίσθητα όργανα αεροπλάνων, όπως τα αλτίμετρα, και να παρεμποδίσουν σημαντικά τις επιχειρήσεις χαμηλής ορατότητας.

Πηγή: independent.co.uk

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος