Μπάιντεν: Καλεί τις εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου να «φρενάρουν» τα υπερκέρδη τους, απειλώντας με έκτακτους φόρους

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κάλεσε τη Δευτέρα (31/10) τις εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου να χρησιμοποιήσουν τα κέρδη-ρεκόρ τους για να μειώσουν το κόστος για τους Αμερικανούς και να αυξήσουν την παραγωγή, ή να πληρώσουν υψηλότερο φορολογικό συντελεστή, καθώς o Μπάιντεν μάχεται κατά των υψηλών τιμών στις αντλίες, με το βλέμμα στραμμένο στις εκλογές που έρχονται σε μια εβδομάδα.

Σε δηλώσεις του στον Λευκό Οίκο, ο Μπάιντεν επέκρινε τις μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες που αποκομίζουν μεγάλα κέρδη, ενώ οι Αμερικανοί, κουρασμένοι από τον πληθωρισμό, πληρώνουν ένα σεβαστό ποσό για να γεμίσουν τα αυτοκίνητά τους.

Η πετρελαϊκή βιομηχανία «δεν έχει τηρήσει τη δέσμευσή της να επενδύσει στην Αμερική και να στηρίξει τον αμερικανικό λαό», είπε. Δεν έχουν απλώς μια «δίκαιη απόδοση» είπε, έχουν «κέρδη τόσο υψηλά που είναι δύσκολο να το πιστέψει κανείς», είπε ο Μπάιντεν.

«Τα κέρδη τους είναι ένα απρόσμενο κέρδος από τον πόλεμο», δήλωσε, από τη σύγκρουση στην Ουκρανία, και έχουν την ευθύνη να δράσουν.

«Νομίζω ότι είναι εξωφρενικό», είπε. «Αν αυτά τα κέρδη πήγαιναν στους καταναλωτές, η τιμή της βενζίνης θα μειωνόταν περίπου κατά 50 σεντς», είπε

Πηγή: Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος