Αντίστροφη μέτρηση για τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ – Σε κλίμα πόλωσης η αναμέτρηση

Array

Ένα δεκαήμερο απομένει για τις ενδιάμεσες εκλογέςστις Ηνωμένες Πολιτείες, που θεωρείται κρίσιμο τεστ για την κυβέρνηση Μπάιντεν. Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί σε κλίμα πόλωσης, όπως δείχνουν και τα τελευταία περιστατικά με την εισβολή ακροδεξιού στο σπίτι της Νάνσι Πελόζι και τον τραυματισμό του συζύγου της καθώς και την άκομψη διακοπή της ομιλίας του Μπαράκ Ομπάμα στο Μίσιγκαν από έναν άνδρα.

Το πολωμένο κλίμα έχει κυριαρχήσει στις Ηνωμένες Πολιτείες μόλις λίγες μέρες πριν τις ενδιάμεσες εκλογές. Δεν έλειψε και η ένταση σε ομιλία του Μπαράκ Ομπάμα που συνεχίζει την εκστρατεία στήριξης των υποψηφίων για τις ενδιάμεσες εκλογές. Ενας άνδρας από το κοινό επιχείρησε φωνάζοντας να τον διακόψει.

«Ελάτε τώρα…Κύριε, κύριε… Αυτό θέλω να πω…Λοιπόν, υπάρχει μία διαδικασία που ακολουθούμε στη δημοκρατία μας. Τώρα, μιλάω εγώ. Θα έχετε την ευκαιρία να μιλήσετε κάποια στιγμή σύντομα. Δεν χρειάζεται να διακόπτουμε ο ένας τον άλλον.Δεν υπάρχει λόγος να φωνάζετε… Δεν είναι ωραίος αυτός ο τρόπος να συνδιαλεγόμαστε» απάντησε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ.

Το συμβάν ήρθε ακριβώς τη στιγμή που σχολίαζε την επίθεση στον σύζυγο της Νάνσι Πελόζι, με αναφορές στη ρητορική μίσους που οδηγεί σε πράξεις βίας.

«Εάν εκλεγμένοι αξιωματούχοι δεν κάνουν περισσότερα για να απορρίψουν ξεκάθαρα αυτού του είδους τη ρητορική, εάν σιωπηλά στηρίζουν ή αν ενθαρρύνουν τους υποστηρικτές τους να στέκονται σε εκλογικά κέντρα κρατώντας όπλα, ντυμένοι στρατιωτικά, όλο και περισσότεροι θα παθαίνουν κακό» σημείωσε ακόμα ο Μπαράκ Ομπάμα.

Στην ακραία ρητορική αναφέρθηκε και ο Αμερικανός πρόεδρος. Ο Τζο Μπάιντεν ψήφισε νωρίτερα στο Ντέλαγουερ, την ιδιαίτερη πατρίδα του. Είχε μάλιστα στο πλευρό του την εγγονή του, Νάταλι, η οποία ψήφισε για πρώτη φορά.

«Δεν μπορεί κανείς να καταδικάζει τη βία, χωρίς να ασκεί κριτική σε εκείνους που συνεχίζουν να μιλάνε για ψεύτικες εκλογές, για κλεμμένο αποτέλεσμα και όλες αυτές τις ανοησίες που έχουν θέσει σε κίνδυνο τη δημοκρατία μας» είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Η Νάνσι Πελόζι, δήλωσε σοκαρισμένη από την επίθεση στο σύζυγό της. Ο δράστης, το προφίλ του οποίου δείχνει ακροδεξιές πεποιθήσεις με πολλές αναρτήσεις για θεωρίες συνωμοσίας, είχε εκείνη ως στόχο. Το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί τα απειλητικά μηνύματα σε μέλη του Κογκρέσου, κυρίως μετά τις προεδρικές εκλογές και τα γεγονότα στο Καπιτώλιο και η αστυνομία βρίσκεται σε ετοιμότητα για ακραίες ενέργειες.

Επιμέλεια: Ζέτα Κονταξή

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος