Με την κάμερα της ΕΡΤ: Ασκήσεις υπερηχητικών Gripen στη Σουηδία – «Ισότιμα» με τα ρωσικά Σουκόι

Η απεσταλμένη της ΕΡΤ Ανδριάνα Μαγγανιά μετέβη στην Ουψάλα της Σουηδίας και κατέγραψε σε πρώτο χρόνο την έναρξη της μεγαλύτερης αεροπορικής άσκησης της χώρας με τη συμμετοχή των φημισμένων σουηδικών υπερηχητικών αεροσκαφών «Γρύπες» .

Το  νέο μοντέλο, τέταρτης γενιάς, πολλαπλών χρήσεων Gripen E, βρίσκεται ήδη στα σκαριά, και όπως τόνισε στην ΕΡΤ ο αρχηγός της σουηδικής αεροπορίας Καρλ Γιόχαν ‘Ενστρομ, «οι πιλότοι μπορούν να αντιμετωπίσουν ισότιμα τα ρωσικά Σουκόι

«Η απειλή που εξετάζουμε είναι τα ρώσικα αεροσκάφη»

Οι ρωσικές παραβιάσεις του σουηδικού εναέριου χώρου που σημειώθηκαν τις τελευταίες μέρες έχουν θέσει την αεράμυνα σε συναγερμό.

«Θα είμαστε έτοιμοι όταν ξαναγίνουν παραβιάσεις, είμαστε σε ετοιμότητα για να προστατεύσουμε τα σύνορα μας μέρα και νύχτα», ανέφερε ο Σουηδός πτέραρχος.

Με ακμαίο το ηθικό αλλά και βεβαιότητα ότι η κλιμάκωση της έντασης από τη ρωσική πλευρά είναι αναπόφευκτη, πιλότος δηλώνει στην ΕΡΤ ότι  «τώρα υπάρχει κίνητρο να προστατεύοσυν την πατρίδα».

«Φινλανδία: Ενισχύεται η συνεργασία μετά τις ρωσικές απειλές»

Όπως γνωρίζετε έχουμε το πλαίσιο αμυντικής συνεργασίας Φινλανδίας-Σουηδίας. Πρόκειται για μία συμφωνία που εμβαθύνει τη συνεργασία μας κυρίως σε αμυντικά ζητήματα. Συμμετέχουμε σε κοινές στρατιωτικές ασκήσεις των δύο χωρών μας από το 2016.

Mε την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, ένα τείχος προστασίας θα δημιουργηθεί πάνω από τη Βόρεια Ευρώπη, καθώς τα μαχητικά των σκανδιναβικών χωρών της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας θα φτάσουν αισίως τα 250.

ΕΡΤ -Αποστολή: Ανδριάνα Μαγγανιά

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος