Μαρόκο: Νεκρός ανασύρθηκε από το πηγάδι o 5χρονος

Τραγικό τέλος είχε η ιστορία του 5χρονου αγοριού που παρέμεινε παγιδευμένος επί 5 ημέρες σε πηγάδι σε χωριό σε ορεινή περιοχή του βόρειου Μαρόκου, καθώς ο μικρός Ραγιάν πέθανε προτού προλάβουν να τον απεγκλωβίσουν οι διασώστες. Το παιδί ανασύρθηκε νεκρό αργά το βράδυ του Σαββάτου κι ενώ εκατοντάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί στην περιοχή ελπίζοντας σε μια αίσια έκβαση.

Ο βασιλιάς Μοχάμεντ εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στους γονείς του 5χρονου, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το παλάτι.

Το αγοράκι έπεσε στο πηγάδι βάθους 32 μέτρων την περασμένη Τρίτη κι έμεινε παγιδευμένο επί σχεδόν 5 ημέρες καθώς βρισκόταν σε εξέλιξη μια τεράστια επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό του.

Οι διασώστες άνοιξαν οριζόντιο τούνελ για να φθάσουν στον θύλακα όπου είχε παγιδευτεί το αγόρι, αφού αφαίρεσαν μεγάλο μέρος της πλαγιάς του λόφου δίπλα στο πατρικό του. Εισήλθαν από νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου στο τούνελ που οδηγούσε στον θύλακα όμως δυστυχώς ανέσυραν το παιδί νεκρό αργά το βράδυ.

Η περιπέτειά του είχε προκαλέσει συγκίνηση σε όλη τη χώρα και ο θάνατός του προκαλεί παγκόσμια θλίψη.

Ο πεντάχρονος Ραγιάν είχε παγιδευτεί σε ξερό πηγάδι βάθους 32 μέτρων  στο χωριό Ιγκράν στο Βόρειο Μαρόκο. O πατέρας του επισκεύαζε το πηγάδι και κάποια στιγμή το παιδί διέφυγε της προσοχής των γονιών του και γλίστρησε στη βαθιά τρύπα.

Αμέσως ξεκίνησε η επιχείρηση διάσωσης. Από το στενό μόλις 45 εκατοστών άνοιγμα του πηγαδιού κατέβασαν μια κάμερα για να το παρακολουθούν. Του έδωσαν οξυγόνο νερό και τροφή αλλά είναι άγνωστο αν το παιδί κατάφερε να φάει.

Μαρόκο: Νεκρός ανασύρθηκε από το πηγάδι o 5χρονος

Συνεργεία πρώτων βοηθειών με συσκευές ανάνηψης βρίσκονταν επί τόπου και σε επιφυλακή ελικόπτερο για επείγουσα μεταφορά του παιδιού σε νοσοκομείο. Για τη ζωή του μικρούλη Ραγιάν προσεύχονταν οι συγγενείς και εκατοντάδες συμπατριώτες του στην περιοχή. Εκατοντάδες χιλιάδες Μαροκινοί παρακολούθησαν τις προσπάθειες από την τηλεόραση. Μέσω διαδικτύου στο αραβικό #SaveRayan διάσημοι Μαροκινοί αλλά και Αλγερινοί αθλητές προσεύχονταν να τα καταφέρει.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος