Κρεμλίνο: Πούτιν και Λουκασένκο θα συναντηθούν στις 5-6 Απριλίου στη Μόσχα

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο θα ταξιδέψει στη Μόσχα την Τετάρτη (5/4) για διήμερες συνομιλίες με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε την περασμένη εβδομάδα πως οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν την έκκληση του Λουκασένκο για άμεση κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία σε επικείμενη απευθείας συνάντησή τους.

Ο Πούτιν και ο Λουκασένκο θα διεξαγάγουν συνομιλίες για “επίκαιρα διμερή και διεθνή ζητήματα” στις 5 Απριλίου, πριν από τη σύνοδο του Ανώτατου Συμβουλίου του Ενωσιακού Κράτους στις 6 Απριλίου, ανέφερε το Κρεμλίνο σε ανακοίνωση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Η Ρωσία και η Λευκορωσία είναι επίσημα μέρη του Ενωσιακού Κράτους, μιας χωρίς σύνορα ένωσης και συμμαχίας ανάμεσα στις δύο πρώην σοβιετικές χώρες, αν και τα μακρόχρονα σχέδια για πιο στενή ολοκλήρωση των οικονομιών τους καθυστερούν.

Η Μόσχα είναι κρίσιμος πολιτικός και οικονομικός υποστηρικτής της Λευκορωσίας, ενώ ο Λουκασένκο επέτρεψε στον Πούτιν να χρησιμοποιήσει το έδαφος της Λευκορωσίας για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία πέρυσι.

Τον περασμένο μήνα ο Πούτιν δήλωσε πως η Ρωσία θα αναπτύξει «τακτικά» πυρηνικά όπλα στη Λευκορωσία.

Ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού δήλωσε σήμερα πως η Ρωσία ενισχύει την πυρηνική ικανότητα της Λευκορωσίας ως απάντηση στην ένταξη της Φινλανδίας στη στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ.

Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμα:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος