Tο πυραυλικό σύστημα «Iskander» παραδόθηκε στη Λευκορωσία

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου δήλωσε ότι το επιχειρησιακό-τακτικό πυραυλικό σύστημα «Iskander-M», το οποίο μπορεί να χρησιμοποιεί συμβατικούς και πυρηνικούς πυραύλους, παραδόθηκε στις Ένοπλες Δυνάμεις της Λευκορωσίας

Σύμφωνα με τον Σόιγκου, στις 3 Απριλίου, σε έναν από τους ρωσικούς χώρους δοκιμών, ξεκίνησε η εκπαίδευση των λευκορωσικών ομάδων σχετικά με τον τρόπο χρήσης του “Iskander” για την προστασία του Ομοσπονδιακού Κράτους της Ρωσίας και της Λευκορωσίας, μεταδίδει το πρακτορείο Interfax.  

Στο συμβούλιο εμπειρογνωμόνων του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, ο Σόιγκου επεσήμανε ότι μέρος της στρατιωτικής αεροπορίας της Λευκορωσίας μπορεί πλέον να φέρει πυρηνικά όπλα. 

«Μερικά από τα λευκορωσικά επιθετικά αεροσκάφη έχουν αποκτήσει την ικανότητα να στοχεύουν εχθρικούς στόχους με πυρηνικά όπλα», δήλωσε ο Σόιγκου, μεταδίδει το RIA Novosti. 

Τόνισε ότι πρόκειται για απάντηση στην αύξηση της μαχητικής ετοιμότητας των δυνάμεων του ΝΑΤΟ και στην εντατικοποίηση των πληροφοριακών δραστηριοτήτων της Συμμαχίας κοντά στα σύνορα Ρωσίας και Λευκορωσίας, μεταδίδει το πρακτορείο Tanjug. 

Μετάφραση: Γιέλενα Τσβιέτκοβιτς    

Πηγή: Politika.rs 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος